Companii

Fosta sotie a unui mare actionar Bere Mures plaseaza 12 mil. euro din divort intr-un hotel

26.05.2009, 16:16 347

Elena Grec, fosta sotie a omului de afaceri Gheorghe Grec, care a incasat anul trecut peste 35 mil. euro din vanzarea afacerii Bere Mures catre Heineken, a platit 12 milioane de euro pe un hotel de patru stele cu 100 de camere din Cluj-Napoca, devenind astfel unul dintre cei mai importanti investitori din industria hoteliera din Cluj.

"Noul proprietar al hotelului este din Targu-Mures si s-a ocupat pana in prezent de afaceri in domeniul alimentatiei publice", a declarat pentru ZF Transilvania Marius Bejan, unul dintre cei doi actionari ai grupului Coratim, care a vandut hotelul din Cluj.
Astfel, o tranzactie semnata la sfarsitul saptamanii trecute la Cluj-Napoca a adus in prim-plan un investitor, Elena Grec, care a dispus de 12 mil. euro intr-un moment in care finantarile bancare sunt complet inghetate, iar bancile acorda cu dificultate imprumuturi chiar si celor mai mari investitori din economie.
Numele Grec nu este strain mediului de business local, Gheorghe Grec fiind unul dintre cei trei investitori din Targu-Mures, extrem de discret insa, care a incasat peste 35 mil. euro din vanzarea afacerii Bere Mures catre Heineken.
Sotia sa, Elena Grec, nu s-a aflat intre actionarii producatorului de bere, fiind doar membru in consiliul de administratie al companiei. Elena Grec a obtinut insa in urma divortului jumatate din suma incasata de fostul sot din acel deal, potrivit unor surse apropiate familiei, adica in jur de 17 mil. euro.
"Divortul s-a incheiat dupa finalizarea tranzactiei dintre Bere Mures si Heineken", au declarat pentru Ziarul Financiar surse apropiate familiei Grec.
Pe de alta parte, Gheorghe Grec a confirmat ca noul proprietar al hotelului clujean este fosta sa sotie, fara a dori sa ofere detalii privind divortul.
Si Gheorghe Grec a decis sa plaseze o parte din banii incasati din tranzactia cu Heineken tot in industria hoteliera. Omul de afaceri a rascumparat de la Heineken un hotel de trei stele din statiunea Geoagiu-Bai din judetul Hunedoara. Pe de alta parte, Virgil Mailat, cel mai vizibil dintre cei sase actionari ai Bere Mures a decis sa plaseze o parte din bani intr-un business in servicii medicale.
Elena Grec va prelua efectiv operatiunile hotelului clujean West City la inceputul lunii iunie, dupa ce va vira in conturile a doi antreprenori clujeni, Marius Bejan si Daniel Dumitras, proprietarii grupului Coratim, suma de 12 mil. euro. Hotelul West City a fost inaugurat anul acesta si estimeaza afaceri de 2 mil. euro. Elena Grec nu a putut fi contactata pana la inchiderea editiei.
Cel mai mediatizat divort din mediul de business romanesc a fost cel din familia Sucu. Camelia Sucu a iesit din afacerea Mobexpert cu 40 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO