Companii

Fostul director de resurse umane al Campofrio, recrutat de GDF Suez

30.08.2010, 23:05 166

Diana Ghiţă, 40 de ani, cea care a ocupat în ultimii trei anifuncţia de director de resurse umane al Tabco-Campofrio -producător de mezeluri care a încheiat anul acesta un joint-venturecu competitorul său Caroli, conduce din luna iulie a acestui andepartamentul de resurse umane al GDF Suez Energy România, cel maimare distribuitor local de gaze de gaze naturale.

Informaţia a fost confirmată de surse din cadrul GDF Suez,companie cu circa 4.300 de angajaţi care trece în această perioadăprintr-o serie de modificări de management după ce gigantul mondiala decis să instaleze la Bucureşti sediul activităţilor din domeniulenergiei pentru zona Europa de Est. Spre comparaţie,Tabco-Campofrio a avut în 2009 mai puţin de 700 de angajaţi.

Absolventă a Universităţii din Bucureşti, Diana Ghiţă a fostdirector de resurse umane al filialei locale Campofrio dindecembrie 2007 până în luna iulie a acestui an, după ce a maiocupat această funcţie şi în perioada 2002-2005. Anterior, ea a maicondus timp de peste doi ani şi jumătate departamentul de resurseumane al Heineken România, producătorul berii Golden Brau şifiliala locală a gigantului olandez cu acelaşi nume, şi a făcutparte din echipa Shell Gas România timp de cinci ani, ultimafuncţie deţinută fiind de coordonator resurse umane.

Producătorii Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group,companii cu afaceri brute cumulate de 120 mil. euro anul acesta, auanunţat că au încheiat un joint-venture în luna martie a acestuian, în cadrul căruia Caroli deţine pachetul majoritar de acţiuni,de 51%. Tranzacţia a fost aprobată la finalul lunii iulie deConsiliul Concurenţei, fiind demarat procesul de integrare al celordouă companii.

Reprezentanţii Caroli Foods, producătorul brandurilor demezeluri Caroli Maestro, Sissi, Gourmet şi Primo, nu au dorit sădea detalii despre restructurarea care va avea loc la nivel deangajaţi în urma încheierii acestui joint-venture, deşi acestproces va avea loc în următoarele luni, în condiţiile în carefoarte multe funcţii se suprapun, în special la nivel executiv.

Diana Ghiţă nu este singurul manager care a părăsit producătorulde mezeluri nou format în ultimele două luni. Noua structură demanagement a producătorului de mezeluri nou format, Caroli FoodsGroup, nu l-a inclus pe Ovidiu Wencz, managerul care s-a aflat laconducerea filialei din România a gigantului spaniol Campofrio timpde aproape nouă ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO