Companii

Fostul şef al RATB, numit de Anca Boagiu la conducerea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti

Fostul şef al RATB, numit de Anca Boagiu la conducerea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti

Foto: Bogdan Stamatin

Autor: Andreea Mioara Neferu

13.12.2011, 17:47 304

Adrian Criţ, fostul director al RATB, care a fost revocat din funcţie în noiembrie, a fost numit de către ministrul transporturilor Anca Boagiu în poziţia de director general şi preşedinte al consiliului de conducere al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (AMTB).

AMTB, înfiinţată recent, se va ocupa cu politica privind planificarea strategică, monitorizarea şi avizarea activităţilor privind autorizarea, organizarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană Bucureşti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale şi transport naval.

Adrian Criţ, cel care se afla la conducerea RATB din iunie anul trecut, a fost revocat din funcţie în urma unei hotărâri de din noiembrie a con­siliului general al municipiului Bu­cu­reşti, care ar fi invocat "proiecte nefina­lizate", fără a fi menţionate. În locul lui a fost numit Viorel Popescu, un inginer despre care consilierii generali nu au spus nici de unde vine, nici ce vârstă are şi nici care este experienţa sa anterioară.

În timpul conducerii lui Criţ au fost in­tro­duse cele 23 de tra­see de noapte cu auto­bu­zele, s-a rea­li­zat circuitul pentru auto­buzele turistice Bucharest City Tour şi a fost anunţată extinderea reţe­lei de transport spre marile centre comer­ciale şi cartierele rezi­denţiale noi din Bucureşti, prin prelun­girea unor linii deja existente şi în­fiinţarea altora noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO