Companii

Francisc Bodo pleaca de la GED si isi face firma de consultanta

Francisc Bodo pleaca de la GED si isi face firma de consultanta
03.06.2008, 20:48 292

Francisc Bodo a demisionat din functia de director de investitii al fondului de private equity GED, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de private equity de pe piata locala, pentru a porni pe cont propriu pe piata de consultanta.
Francisc Bodo a fost printre primii romani numiti in echipa administratorului spaniol de private equity in 1997. In cei peste 11 ani petrecuti in cadrul GED, Francisc Bodo a condus proiecte ample de investitii ale fondurilor administrate de companie, precum: Adesgo, ISAF PRESTAR (MobiFon, respectiv TIW), Sicomed, Arctic, IRIDE, Continental Hotels.
"Francisc a fost impreuna cu GED peste zece ani. Plecarea lui este un motiv de parere de rau pentru noi toti din companie", a spus Robert Luke, director general al GED.
"In continuare ma voi dedica propriilor proiecte, care sper ca imi vor oferi cel putin la fel de multe satisfactii precum cele pe care le-am coordonat la GED", a spus Francisc Bodo.
Incepand din iunie, Francisc Bodo va activa in domeniul consultantei prin intermediul propriei firme, care va acoperi segmentul de fuziuni si achizitii, management strategic, dezvoltare organizationala. Alaturi de firma de consultanta-Bodo Consulting, fostul director de investitii al GED este implicat impreuna cu alte persoane in infiintarea unui centru de training.
Reprezentantii GED nu au dat informatii legate de persoana care va prelua functia de director de investitii in locul lui Bodo, afirmand ca "pentru moment suntem in plin proces de selectie".
GED administreaza fondurile GED Eastern Fund, detinand participatii la mai multe companii locale, respectiv Rosegur (fostul Dragon Star Guard), firma de turism Happy Tour, retailerul Fonomat, dezvoltatorul imobiliar Romanian Real Estate Partners (actionarul majoritar al RED Management Capital), reprezentand un joint-venture cu Warburg Pincus.
Anul trecut, compania a lansat un fond de investitii imobiliare, GED Real Estate Eastern Investments (REEI), cu un capital de 100 de milioane de euro.

Profil Francisc Bodo, 49 de ani
Din 1997 si pana in iunie 2008 a fost director de investitii la compania spaniola GED
Anterior a detinut diferite pozitii in conducerea unor companii din industria grea
A predat cursuri de economie si afaceri in cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti
Este Business Consultant pentru Washington State University
A urmat un doctorat in Administrarea Afacerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO