Companii

Frank Hajdinjak, E.ON România: Când am venit din Germania, nici nu ştiam ce sunt penele de curent. Pe gaze, extindem reţeaua doar dacă e profitabil

Autor: Roxana Petrescu

25.05.2018, 00:07 922

♦ Consumatorii de energie din zona Moldovei, contectaţi la reţeaua de distribuţie administrată de nemţii de la E.ON, au stat anul trecut în beznă circa 6 ore, pe fondul întreruperilor neplanificate ♦ Pe partea de gaze, în 13 ani de zile de când statul a privatizat distribuţia din Moldova către grupul german, lungimea reţelei a crescut cu numai 18% ♦ Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, un business de 1,2 miliarde de euro anul trecut, spune însă că lucrurile nici nu se vor schimba fără un nivel al profitabilităţii acceptabil garantat de stat prin tarifele de distribuţie.

„Când am venit din Germania aici, nici măcar nu ştiam ce este o pană de curent”, spu­ne Hajdinjak, unul dintre expaţii cu cel mai longeviv mandat din mediul de business local.

În Moldova însă, anul trecut consu­matorii au stat în beznă circa 6 ore, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor furni­za­te de E.ON şi de Autoritatea Naţională de Re­gle­mentare în domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, în 2009, ultimul pentru care există statistici pe site-ul ANRE, durata întreruperilor neplanificate în alimentarea cu energie era de 15,2 de ore pentru zona deservită de E.ON.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO