Companii

Fuziune pe piaţa globală de avocatură: Allen&Overy şi Shearman&Sterling crează împreună un gigant cu 3.900 de avocaţi şi 800 de parteneri. Costin Tărăcilă, RTPR: Vor fuziona două din cele mai sofisticate firme de avocatură din lume. RTPR şi Allen&Overy colaborează de 15 ani deja”

Fuziune pe piaţa globală de avocatură: Allen&Overy şi...

Autor: Roxana Rosu

22.05.2023, 12:29 251

Firmele de avocatură globale Allen&Overy şi Shearman&Sterling au anunţat luni că vor fuziona sub denumirea Allen Overy Shearman Sterling (A&O Shearman), creând o entitate cu 3.900 de avocaţi şi circa 800 de parteneri în 49 de birouri.

Allen&Overy este prezentă pe piaţa din România printr-un parteneriat cu firma locală Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), coordonată de 9 parteneri români - Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu, Mihai Ristici, Valentin Berea, Alina Stăvaru, Raluca Năstase, Roxana Ionescu şi Cosmin Tilea.

”Este o veste extraordinară, practic vor fuziona două din cele mai sofisticate firme de avocatură din lume. RTPR şi Allen & Overy colaborează de 15 ani deja şi am asistat împreună numeroase tranzacţii, printre cele mai recente putem menţiona achiziţia activelor grupului CEZ din România de către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), precum şi finanţarea acordată MIRA; o victorie istorică la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru Zenith Media Communications într-un litigiu de concurenţă, prin care echipa noastră a contribuit la crearea dreptului european în materia principiilor de calcul al amenzilor aplicate de către autorităţile de concurenţă din toate Statele Membre; sau finanţările acordate Alro în care, împreună cu colegii de la A&O, am asistat sindicatele de bănci.”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner RTPR.

A&O Shearman va fi singura firmă de avocatură globală cu cunoştinţe de legislaţie americană, britanică şi locală. 

Fuziunea va fi finalizată după obţinerea aprobărilor necesare, inclusiv votul fiecărui partener din cel două firme.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO