Companii

Germanii de la B Braun vor să transforme fabrica din Timiş într-un centru regional pentru sud-estul Europei

.

.

Autor: Georgiana Mihalache

20.04.2017, 00:05 791

Infrastructura dezvoltată, accesul rapid pe pieţele externe şi disponibilitatea personalulului sunt motivele pentru care grupul german B Braun, specializat în furnizarea de produse şi servicii medicale, a decis să investească 120 de milioane de euro într-o fabrică de soluţii per­fuzabile din judeţul Timiş.

„Obiectivul com­paniei noastre în Ro­mâ­nia este de a di­versifica portofoliul de produse şi servicii medicale disponibil în prezent pe piaţa locală, dezvoltând toto­dată o reţea de parte­neriate strategice în regiune. Acest lucru va face din România un centru important al com­paniei B Braun în regiunea de sud-est a Europei“, au spus reprezentanţii companiei pentru ZF. Ei nu au precizat însă valoarea investiţiei, cifră avansată de Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri.

După finalizarea investiţiei care va fi demarată în luna septembrie a acestui an, complexul B Braun din comuna Sânandrei, la 13 kilometri de Timişoara, va avea o suprafaţă de 91.000 mp şi vor fi create peste 250 de locuri de muncă.

Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, a spus că investiţia B Braun în fabrica de soluţii perfuzabile din Timiş este de 120 de milioane de euro, precizând că a avut discuţii cu reprezentanţii com­paniei în luna aprilie a acestui an, când subsidiara germanilor a decis să in­vestească în această fabrică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO