Companii

Germanii de la Weidmüller Interface şi-au extins capacitatea de producţie şi au creat 500 de noi locuri de muncă la fabrica de piese electrice şi electrotehnice din Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş

Germanii de la Weidmüller Interface şi-au extins...

Autor: Laurentiu Cotu

30.11.2023, 14:30 137

Producătorul de piese electrice şi electrotehnice Weidmüller Interface România, subsidiara locală a grupului german Weidmüller, a finalizat proiectul de extinderea a unităţii de producţie din Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, care a ajuns în prezent la o suprafaţă totală de 21.800 de metri pătraţi. Totodată, acest proiect de extindere a dus şi la crearea a 500 de noi locuri de muncă, potrivit unui anunţ al companiei. Weidmüller Interface România a demarat la finalul anului trecut lucrările pentru construcţia a două noi hale de producţie în cadrul locaţiei din Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş. Cu această nouă construcţie, compania şi-a extins locaţia cu o suprafaţă de 6.800 mp, ajungând la o suprafaţă totală de 21.800 mp, fiind totodată şi cea mai mare unitate de producţie din cadrul grupului german Weidmüller.

„Am atins o nouă etapă importantă de dezvoltare şi anume finalizarea lucrărilor de investiţii pentru obiectivul «Extinderea zonei de producţie prin construirea halelor cu numerele 7 şi 8».În cei 18 ani de activitate locaţia noastră a devenit parte esenţială a reţelei de producţie Weidmüller din întreaga lume. Acum, cu aceste 2 hale, Weidmüller Interface România a devenit cea mai mare fabrică de producţie din cadrul grupului.“, potrivit unui anunţ al companiei Weidmüller Interface România.

Compania este furnizor de piese electrice şi electrotehnice pentru domeniul inginerie electrică/electrotehnică. Centrul Weidmüller Interface România şi-a început activitatea în primăvara anului 2005 în localitatea Tăuţii-Măgherăuş, la 10 km de Baia Mare. Primele luni de activitate s-au desfăşurat într-o hală închiriată, urmând ca la finalul anului 2005, cei 67 de angajaţi să se mute în prima hală de producţie Weidmüller dedicată asamblării manuale. Pe parcursul anilor, compania a cunoscut o dezvoltare continuă, ajungând ca în anul 2020 să îşi desfăşoare activitatea cu peste 950 de angajaţi în 6 hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 15.000 mp. Anul acesta, compania şi-a extins fabrica cu încă două hale de producţie, ajungând la o suprafaţă totală de 21.800 mp. Fabrica Weidmüller din Tăuţii-Măgherăuş dispune de secţii de producţie, asamblare manuală, injecţie mase plastice, tampografiere, producţie de cabluri de conexiune, asamblare semiautomată şi asamblare automată şi mai multe departamente funcţionale care asigură suportul necesar activităţii, potrivit site-ului companiei. Weidmüller Interface România a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 359,5 mil. lei (aproximativ 73 mil. euro), în creştere cu 13,5% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 316,8 mil. lei (64,4 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.  Profitul net al producătorul de piese electrice şi electrotehnice din Maramureş a scăzut anul trecut la 199.484 de lei (40.500 mil. euro), de la un câştig net de 12,2 mil. lei (2,5 mil. euro) obţinut în 2021, conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.038 de angajaţi, cu 98 de oameni mai mult decât în 2021. Grupul german Weidmüller a preluat în 2019 firma românească LC Electronic din Lugoj, judeţul Timiş, întărindu-şi astfel prezenţa în România. În prezent, germanii operează local divizia de vânzări prin compania Weidmueller SRL, fondată în 2018 la Braşov. Grupul german Weidmüller a avut afaceri totale de 1,175 mil. euro în 2022, potrivit site-ului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO