Companii

Goschy vrea sa aduca turisti rusi, ucraineni si moldoveni pe litoral

04.03.2010, 23:13 60

Omul de afaceri timisorean Josef Goschy, unul dintre cei maimari proprietari de hoteluri de pe piata locala, care controleazaopt hoteluri pe litoralul romanesc, vrea sa aduca turistiucraineni, rusi si moldoveni, care sa ocupe camerele unitatilor insezonul de vara.

"Am incheiat parteneriate cu agentii de turism din tarile vecineRomaniei, prin care ar putea veni turisti straini in hotelurilemele de pe litoral. Cred ca prin aceasta masura vom creste gradulde ocupare cu 20% in timpul sezonului de vara in hotelurile de lamare", a declarat Josef Goschy.

Proprietarul grupului Unita Turism detine pe litoral treihoteluri in Mamaia (Comandor, Amiral si Orfeu), trei in Olimp(Amfiteatru, Belvedere, Panoramic - care este inchis pentrumodernizari) si doua in Cap Aurora (Onix si Safir). Gradul mediu deocupare la care operau aceste unitati in iulie anul trecut era de70% in timpul saptamanii. Litoralul romanesc a atras anul trecutaproape 1,2 milioane de turisti in sezonul de vara, din care doar50.000 au fost turisti straini veniti prin agentiile de turismlocale, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism(ANAT). In 2009, omul de afaceri timisorean a incasat 4 mil. europrin intermediul hotelurilor de la mare, cifra de afaceri pe totgrupul ridicandu-se la 11 mil. euro, in scadere cu 22% fata de anulanterior.

"Cred ca anul acesta nu va fi cu mult diferit fata de anultrecut. Daca vom reusi sa atragem turisti din tarile vecine, vomavea o crestere a incasarilor cu 10%", a sustinut Goschy. Pentru acreste atractivitatea hotelurilor, omul de afaceri va investi200.000 de euro in modernizarea unei piscine la hotelurile dinMamaia. Pentru a face rost de bani, Goschy a vandut la sfarsitulanului trecut un hotel de doua stele din Targu-Mures, din saseproprietati scoase la vanzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO