Companii

Grecii de la Aktor au început lucrările de foraj pentru tunelurile de pe magistrala feroviară Braşov-Sighişoara. „Proiectul din România este o prioritate de top“. Aktor derulează aceste lucrări ca parte dintr-un consorţiu din care mai fac parte companiile Alstom şi Arcada Company.

Primul TBM – cu denumirea Eleni – a fost pornit marţi, pe 5 martie, pe şantierul din zona Racoş-Ormeniş, judeţul Braşov.

Primul TBM – cu denumirea Eleni – a fost pornit marţi, pe 5 martie, pe şantierul din zona Racoş-Ormeniş, judeţul Braşov.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.03.2024, 00:05 445

Constructorul grec Aktor, intrat anul trecut în grupul Intrakat din aceeaşi ţară, a demarat marţi lucrările de foraj la tunelurile din viitoarea magistrală feroviară Braşov-Sighişoara. Este vorba despre tunelurile de pe tronsonul Apaţa – Caţa, în realizarea cărora vor fi folosite patru utilaje de forare a tune­lurilor (TBM-uri). Primul a fost pornit marţi, pe 5 martie, pe şantierul din zona Racoş-Ormeniş, judeţul Braşov.

„Începem un proiect care va îmbunătăţi conectivitatea şi va stimula creşterea econo­mică a României“, a spus Ruxandra Vodă, directorul de comunicare al Aktor România. Ea a preluat această funcţie în luna februarie, experienţa sa anterioară fiind în grupul de companii Telekom Ro­mâ­nia, parte a Deutsche Telekom Group.

La eveniment au fost prezenţi şi Antonios Kyria­kos, general manager Aktor România, şi Apostolos Tza­vellos, COO Aktor, precum şi ministrul dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea.

„Acum câteva luni, Intrakat a finalizat achiziţia Aktor, cu scopul de a se transforma în unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii din sud-estul Europei. Proiectul din Ro­mâ­nia a devenit astfel o prio­ritate de top pentru noii pro­prietari, s-a injectat capital în Aktor România pentru a accelera investiţiile în această ţară“, a spus Apostolos Tzavellos, COO Aktor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO