Companii

Grecii de la Olympus aduc 55 mil. € într-o comună braşoveană

Grecii de la Olympus aduc 55 mil. € într-o comună braşoveană

Autor: Roxana Petrescu

01.07.2011, 00:08 1149

Grupul elen Olympus, o afacere de familie specializată înproducţia de lactate, a finalizat o investiţie de 55 mil. euro încomuna Halchiu, la 15 kilometri de Braşov.

Banii vin exclusiv din fondurile proprii ale companiei, aceastafiind cea mai mare investiţie în afara Greciei pe care o faceOlympus. Dincolo de iaurturi, lapte şi brânzeturi, grecii de laOlympus nu exclud demararea la Braşov şi a producţiei de sucurinaturale, a doua activitate de bază a grupului.

Olympus este prezent pe piaţa locală din 1999, având o unitatede procesare a laptelui la Baraolt, în Covasna. Lapte procesat aiciera transportat în Grecia şi ulterior adus în România sub formă deproduse lactate. Odată cu deschiderea unităţii de la Braşov,fabrica din Covasna s-a închis, toţi angajaţii fiind transferaţi înnoul punct de lucru.

"Suntem convinşi de potenţialul acestei ţări şi de calitateaînaltă a materiei prime. O fabrică veche nu se poate transformaniciodată într-una nouă, şi de aceea nu am luat decizia de a neextinde pe vechea structură din Baraolt", explică DimitriosSarantis, preşedintele Olympus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO