Companii

Grup Şerban Holding, companie antreprenorială românească, va livra cartofi pentru chipsurile Chio. În primul an 5.000 de tone de cartofi vor ajunge în fabrica Chio din Braşov

Grup Şerban Holding, companie antreprenorială...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.05.2023, 10:19 432

Grup Şerban Holding (simbol sursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă semnarea unui parteneriat cu Intersnack România privind livrarea de cartofi pentru gama de chipsuri Chio produse în România. Parteneriatul iniţial are o valabilitate de trei ani, existând posibilitatea, în termenii acordului, de prelungire automată.

În 2022, compania românească a cultivat aproximativ 500 de hectare cu astfel de cartofi. În cadrul parteneriatului cu Intersnack România, Grup Şerban urmează să livreze 5.000 de tone de cartofi în primul an, dar parteneriatul vizează creşterea cantităţii livrate în următorii ani.

„Prin intermediul acestui parteneriat, vom putea să asigurăm un flux de venituri stabil şi predictibil, ceea ce ne va permite să planificăm investiţiile viitoare şi să continuăm să dezvoltăm afacerea în mod sustenabil. Suntem recunoscători partenerilor noştri de la Intersnack România pentru încrederea acordată şi suntem convinşi că vom avea o colaborare de durată şi benefică pentru ambele părţi”, a declarat Nicolae Şerban, preşedintele Consiliului de Administraţie al Grup Şerban Holding.

Având în vedere cererea în creştere pentru chipsuri la nivel global, cultivarea de cartofi pentru chipsuri a devenit o nişă din ce în ce mai atractivă. Chiar dacă producţia de astfel de cartofi necesită tehnologii specializate şi este mai costisitoare, randamentele obţinute şi preţul sunt semnificativ mai mari faţă de culturile clasice de cereale, explică reprezentanţii Grup Şerban Holding. Comparativ, un hectar de cartofi pentru chipsuri generează aproximativ acelaşi nivel de venit realizat de pe patru hectare de cereale sau oleaginoase.

Grup Şerban a investit semnificativ de-a lungul anilor în dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsuri, fiind astăzi unul dintre puţinii producători agricoli din România ce deţine capacităţile necesare de producţie, depozitare şi livrare a acestui tip de cartofi către jucători de top din domeniu. Intersnack România a avut în 2021 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 504 milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe. 

În 2022, Grup Şerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creştere cu 11% faţă de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, Ă27% şi un profit net de 33,8 milioane de lei, un avans de 10% faţă de anul 2021, conform informaţiilor transmise de companie.

Acţiunile Grup Şerban Holding sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 28 februarie 2022 şi se tranzacţionează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 300 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO