Companii

Grupul Accor deschide hotelul Mercure Cozieni, din judeţul Ilfov, după renovarea şi extinderea fostului conac Cozieni

Grupul Accor deschide hotelul Mercure Cozieni, din...

Autor: Miruna Diaconu

14.09.2023, 13:09 2104

​Grupul hotelier Accor, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa hotelieră din România, deschide hotelul Mercure Cozieni, după renovarea şi extinderea fostului conac Cozieni, clădire construită în stil Brâncovenesc.

Hotelul, clasificat la 4 stele, are 75 de camere  şi apartamente moderne, decorate într-un stil de inspiraţie locală. Hotelul păstrează stilul arhitectural brâncovenesc al vechiului conac.

"Onorăm moştenirea vechiului conac Cozieni şi ducem povestea sa mai departe, către următoarea generaţie de călători, care caută destinaţii sustenabile, de inspiraţie locală, în care să petreacă timp fie că vin în scop de business sau de leisure. Parteneriatul cu Accor pune bazele pentru performanţei  noastre şi ne asigură un sprijin puternic pentru a transforma Mercure Conacul Cozieni într-o destinaţie de top pentru petrecerea timpului liber şi pentru afaceri, în apropiere de Bucureşti", spune Mihaela Iordache, general manager Mercure Conacul Cozieni.

Complexul este format din vechea clădire a conacului, în jurul căreia au mai fost construite câteva clădiri.

Hotelul este operat în cadrul unui contract de management cu compania românească Next Hospitality.

„Este o mare mândrie pentru mine să văd cum această proprietate spectaculoasă prinde viaţă. Ea răsplăteşte toată munca intensă, pasiunea şi ambiţia pe care le-am pus în această dezvoltare, în ultimii patru ani, împreună cu constructorii, arhitecţii, inginerii şi designerii. Scopul nostru a fost să salvăm această bijuterie arhitecturală, păstrându-i stilul original, şi să o redăm comunităţii cu noi facilităţi, pentru a răspunde nevoilor călătorilor şi organizatorilor de evenimente de astăzi”, spune Claudia Badiu, CEO Next Hospitality.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO