Companii

Grupul austriac Immofinanz a preluat integral centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare

Grupul austriac Immofinanz a preluat integral centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare
13.03.2011, 23:40 98

Immofinanz Group apreluat integral centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare de ladezvoltorul Futureal din Ungaria, printr-o tranzacţie iniţiată în2007, în prima fază compania austriacă preluând 80% dinproiect.

Tranzacţia prevedea ca după finalizarea centrului comercialImmofinanz să preia integral proiectul, cu o suprafaţă construităde 43.000 de metri pătraţi şi care a atras o investiţie de circa100 de milioane de euro. Centrul comercial a fost lansat lasfârşitul anului trecut. "Futureal Group şi Immofinanz Group auîncheiat procesul de vânzare-cumpărare a proiectului Gold Plaza",au anunţat cele două companii.

GoldPlaza, care are o suprafaţã închiriabilă de 30.000 de metripătraţi, are un grad de ocupare de aproape 90%. Gold Plaza esteprimul proiect comercial al Futureal pe piaţa românească, companiafiind implicată şi în dezvoltarea unui ansamblu rezidenţial în zonaBăneasa din Bucureşti. Immofinanz deţin proprietăţi evaluate lacirca un miliard de euro în România, care a rămas cea maiimportantă piaţă din Europa de Est pentru grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO