Companii

Grupul din imobiliare Iulius vrea să ajungă la zero emisii de CO2 printr-un parteneriat semnat cu IFC, membră a Băncii Mondiale

Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Europe.

Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town cu fondul Atterbury Europe.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.03.2023, 00:05 268

♦ În 2021, Iulius a atras primul credit verde acordat unei companii româneşti de către IFC, în valoare de 72 mil. euro, pentru Palas Campus din Iaşi.

Dezvoltatorul imobiliar Iulius, al omului de afaceri Iulian Dascălu, a semnat un parteneriat cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru decarbonizarea portofoliului său real estate şi atingerea ţintei de net-zero emisii.

Prin intermediul platformei Green Pathways for Real Estate Institutional Portfolios (GRIP), IFC va oferi soluţii în vederea definirii, implementării şi finanţării planurilor Iulius de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră şi de a atinge neutralitatea emisiilor CO2 cât mai curând posibil.

„Clădirile sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivel global. Prin acest parteneriat, Iulius şi IFC contribuie la accelerarea măsurilor de combatere a schimbărilor climatice în dezvoltările imobiliare“, a spus Ary Naim, manager regional al IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO