Companii

Grupul Natuzzi angajeaza 300 de oameni la fabrica de mobila din Baia Mare

20.10.2009, 23:15 364

Conducerea grupului Natuzzi, care detine in Romania companiaItalsofa din Baia Mare, unul dintre principalii producatori demobila de pe piata locala, a anuntat ca in primul semestru alanului vanzarile producatorului din Baia Mare au scazut cu 50% fatade aceeasi perioada a anului trecut.

"In Romania vanzarile Natuzzi, conform rezultatelor obtinute incadrul centrelor comerciale unde grupul isi distribuie produsele,s-au redus la jumatate, pe fondul scaderii consumului general.Cifra totala de afaceri a grupului Natuzzi a inregistrat o scaderede 20% in al doilea trimestru comparativ cu aceeasi perioada aanului trecut. Aceasta diminuare s-a datorat comprimarii generale aeconomiei internationale, mai ales datorita efectelor asupraclientilor din Statele Unite", a declarat Cosimo Cavallo, seniorvice president pentru regiunea Europei de Sud si Est si pentruOrientul Apropiat al grupului Natuzzi.

Potrivit reprezentantilor grupului Natuzzi incepand din a douaparte a anului vanzarile internationale ale grupului au inregistrato revigorare comparativ cu primele sase luni din 2009.

"Acest lucru ne face sa ne gandim la o revenire treptata apietei de mobilier la nivel european si a condus la revigorareaproductiei, inclusiv pentru fabrica din Romania", a spus CosimoCavallo.

Compania Italsofa Romania a inregistrat anul trecut un profitnet de 30 mil. lei (8,1 mil. euro), in scadere cu 38% comparativ cunivelul de 48 mil. lei (14,4 mil. euro) raportat in 2007. Cifra deafaceri obtinuta de Italsofa Romania anul trecut a inregistrat ocrestere de 19% fata de anul precedent, pana la 307 mil. lei (83,4mil. euro).

Conform conducerii grupului Natuzzi, chiar daca in luna martie aacestui an au fost disponibilizati in Romania circa 140 deangajati, in momentul cand managementul a constatat o crestere aproductiei pentru lunile iulie si august, a angajat alti 300 decolaboratori, numarul total al angajatilor grupului in Romaniaajungand in prezent la 1.612 de persoane.

In Romania grupul a investit peste 40 mil. euro pentruimplementarea liniilor de productie si pentru imbunatatireastructurii de lucru. In cadrul Italsofa lucrau anul trecut 1.474 deangajati comparativ cu 1.480 la finalul lui 2007.

Grupul Natuzzi are unsprezece fabrici la nivel mondial siexporta in 123 de tari.

Productia realizata la Baia Mare este destinata in intregimecatre centrele de vanzari din Europa. Grupul Natuzzi, care esteactionarul fabricii de la Baia Mare, detine la nivel mondial douabranduri: Natuzzi, care este pozitionat pe segmentul high-end alpietei, si Italsofa, linie de productie creata in 2001, proiectatapentru segmentul comercial.

Produsele Italsofa sunt realizate in China, Brazilia siRomania.

Principalii producatori de mobila din Romania sunt Mobexpert,Elvila, Neoset, Palrom, Silvarom, Staer. Productia de mobila aatins anul trecut in Romania nivelul de doua miliarde de euro, dar,conform datelor furnizate de producatori, in primul semestruvanzarile de mobila in Romania s-au redus cu aproximativ 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO