Companii

GTC a plătit peste 30 de milioane de euro pentru Premium Point şi Premium Plaza

GTC a plătit peste 30 de milioane de euro pentru Premium...

Autor: Bogdan Alecu

25.04.2016, 00:07 1046

Polonezii de la Global Trade Centre au parafat la finalul săptămânii trecute achiziţia clădirilor de birouri Premium Plaza şi Premium Point de la Volksbank, potrivit datelor firmei de consultanţă imobiliară Colliers Interna­tional, care a reprezentat vânzătorul.

Ambele clădiri sunt amplasate în apropierea Pieţei Victoriei, prima pe bulevardul Titulescu, iar cea de-a doua pe strada Buzeşti, şi sunt deţinute de grupul bancar Volksbank.  Valoarea tranzac­ţi­ei a fost de circa 30-35 mil. euro.

În urma tranzacţiei, porto­fo­liul GTC a crescut la 37 de pro­iecte şi o suprafaţă închi­ria­bilă de 665.000 mp. Pe piaţa lo­cală GTC a preluat integral tur­nurile City Gate la finalul anului trecut, dar şi Duna Tower din Budapesta şi pro­iectul Pixel din Poznan, Polonia.

Clădirile Premium Plaza şi Premium Point au împreună 15.000 mp suprafaţă închiria­bi­lă. Prima a fost livrată în 2008, iar a doua în 2009. Preluarea Premium Plaza şi Premium Point este cea de-a doua tranzacţie de vânzare încheiată a unor clădiri de bi­rouri de anul acesta, pe piaţa din România, după ce la mijlo­cul lunii martie Aberdeen Asset Management Deutsch­land AG şi Commerzbank, reprezentate de Colliers Interna­tio­nal, au vândut clădirea de birouri Phoenix Tower din Bucureşti către Adamamerica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO