Companii

Harta celor mai ieftine vacanţe city break în Europa

Harta celor mai ieftine vacanţe city break în Europa

Autor: Mirabela Tiron

04.08.2012, 09:20 13727

Istanbul este cea mai accesibilă destinaţie în care puteţi ajunge într-o vacanţă city-break (de weekend) la sfârşitul lunii august. Bugetul solicitat pentru două nopţi de cazare la un hotel de trei stele şi transportul cu avionul se ridică la circa 860 lei de persoană, după cum arată datele de pe site-urile de rezervări.

Roma este a doua cea mai ieftină destinaţie de city break. Circa 941 de lei costă un weekend în capitala Italiei, cu cazare la un hotel de trei stele şi transport cu o companie low-cost. Locul trei este ocupat de Viena. Preţul unui pachet de trei zile ce include cazarea la un hotel de trei stele şi transportul cu avionul costă 1.000 de lei de persoană.

ZF a centralizat date legate de tarifele la cazare şi la biletele de avion pentru 10 oraşe europene pe care le puteţi vizita într-un weekend, într-o vacanţă city break. Oraşele luate în considerare sunt Roma, Istanbul, Viena, Paris, Londra, Berlin, Barcelona, Praga, Amsterdam, Lisabona.

Perioada de călătorie luată în calcul a fost weekend-ul 24-26 august, cu rezervare făcută pe 2 august pe site-urile de rezervări booking.com, paravion.ro şi vola.ro, fiind consultate şi site-urile companiilor aeriene. Tarifele afişate sunt relevante doar pentru perioada de călătorie luată în calcul, care nu include însă ofertele agenţiilor de turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO