Companii

Hidroelectrica a avut în primul trimestru un profit brut de 91 milioane euro

Hidroelectrica a avut în primul trimestru un profit brut...

Autor: Carol Dan

20.04.2015, 10:37 161

Compania susţine că rezultatul se datorează în principal managementului "proactiv" şi "vizionar".

"Performanţa s-a datorat atât nivelului ridicat al producţiei de energie electrică din această perioadă, fiind produsă şi livrată o cantitate de energie de 4.711 GWh, cu 37% mai mare faţă de cei 3.443 GWh produşi şi livraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar mai ales implementării unui management proactiv, vizionar şi asumat privind gestionarea resurselor şi valorilor companiei", potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

Producătorul de electricitate a înregistrat în perioada ianuarie-martie o cifră de afaceri de 944 milioane de lei (212,1 milioane de euro), în creştere de 40% faţă de 676 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut.

Compania estimează că în acest an va poduce 18 TWh de electricitate, la fel ca anul trecut, şi va avea un profit de peste 300 milioane de euro, cu 11% mai mare.

Hidroelectrica a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,4 miliarde lei (765,7 milioane de euro), cea mai mare din istorie, cu 10,3% mai mare faţă de nivelul din 2013, şi un profit de 1,2 miliarde lei (270 milioane de euro), de asemenea cel la mai mare de până acum, în creştere cu 66,8% faţă de câştigul din 2013.

"Compania îşi va consolida poziţia de lider în producţia de energie electrică în România, aspirând la statutul de jucător regional în vânzarea energiei electrice, pregătind astfel terenul pentru cea mai de succes listare a unei companii româneşti pe bursa de valori", a declarat în comunicat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol.

Premierul Victor Ponta a spus în luna martie că Guvernul vrea să vândă în acest an participaţii de până la 25% la trei companii de stat, Hidroelectrica, aflată în prezent în insolvenţă, Aeroporturi Bucureşti şi Portul Constanţa, pentru a ajuta bugetul de stat şi a stimula investiţiile.

Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, şi este în insolvenţă de la începutul anului 2014. Compania a mai trecut printr-o insolvenţă în perioada iunie 2012-iunie 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO