Companii

Hilton afiliaza al doilea hotel din Romania, la Sibiu

01.12.2008, 16:10 60

Lantul hotelier Hilton, care este prezent in Romania prin hotelul controlat de George Copos in centrul Capitalei, va afilia cea de-a doua unitate din Romania la Sibiu, dupa ce aseara urma sa fie semnat la Londra contractul de franciza cu proprietarul hotelului Palace Dumbrava, omul de afaceri sibian Nicolae Minea.

Palace Dumbrava, care a necesitat investitii totale din partea proprietarilor de circa 25 de milioane de euro, va fi astfel primul hotel pe care Hilton il afiliaza in afara unei capitale in Europa de Est, precum si primul hotel de cinci stele din afara Bucurestiului afiliat la un lant international, pe piata locala.
"Am ales Hilton dintr-o lista scurta si am preferat acest brand pentru ca se potrivea cel mai bine cu locatia. Romania s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani si a devenit foarte importanta afilierea la un lant international de renume", a spus omul de afaceri sibian Nicolae Minea, care controleaza hotelul Palace Dumbrava. Minea a preluat unitatea situata la liziera padurii Dumbrava din Sibiu prin privatizare in 1995, aceasta fiind extinsa in ultimii ani in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, care include si pretul vechii cladiri si al terenului. In prezent hotelul este clasificat la cinci stele si functioneaza sub numele de Palace Dumbrava, fiind in perioada de soft opening (functioneaza la capacitate limitata).
"Hotelul va incepe sa functioneze sub brandul Hilton din primul semestru al anului viitor", a precizat Minea. Hotelul dispune de 115 camere, cinci sali de conferinta cu o capacitate de 1.000 de locuri, 4 restaurante si spa pe o suprafata de 1.500 de metri patrati. Suprafata totala a terenului aferent hotelului este de 17.000 de metri patrati.
Reprezentantii hotelului au fost asistati in procesul de afiliere la brandul Hilton de casa de avocatura Musat & Asociatii, care a negociat direct cu reprezentantii de la Londra ai lantului.
"La sfarsitul lunii iulie a fost facut un due diligence, iar la finalul lunii august ne-am intalnit cu reprezentantii Hilton. Am ales acest brand im-preuna cu proprietarul hotelului, iar acordarea francizei a fost bazata pe doua considerente importante, respectiv locatia si echipa de management", a spus Daniel Ivascanu, senior associate al Musat& Asociatii. Echipa juridica implicata in acest proiect a fost coordonata de catre Iuliana Craiciu, partener in cadrul Musat, si a cuprins mai mult de cinci avocati.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO