Companii

Hilton afiliaza primul hotel in afara unei capitale din Europa de Est, la Sibiu

Hilton afiliaza primul hotel in afara unei capitale din Europa de Est, la Sibiu

Noul hotel Hilton de la Sibiu este axat pe business si SPA, ceea ce anunta si din logo

01.12.2008, 16:15 63

"Credem ca vom avea un mix de leisure si business avand in vedere facilitatile pe care le punem la dispozitie, care includ atat sali de conferinta, dar si Spa sau teren de tenis", a spus proprietarul hotelului, Nicolae Minea, care a investit 25 de milioane de euro in acest hotel.

"Intentionez sa dezvolt si alte unitati in alte orase din tara, insa in prezent ma voi concentra pe aceasta", a spus Minea, care face parte si din echipa de conducere a hotelului alaturi de Nicolae Aron, care ocupa pozitia de general manager.
Hilton este primul lant care a afiliat un hotel de cinci stele in provincie, cele mai extinse lanturi din Romania in afara Capitalei fiind Wyndham (care opereaza brandul Ramada sau Howard Johnson), Golden Tulip sau Best Western.
Acestea opereaza in principal unitati de trei si patru stele. In afara Bucurestiului, mai exista hoteluri de cinci stele pe litoral, la munte, dar si in Cluj-Napoca, insa nu functioneaza sub un brand international.
In Romania sub 1% din hotelurile de pe piata sunt sub umbrela unor branduri internationale, in conditiile in care in alte state, precum Italia, procentul este de 7%, potrivit reprezentantilor de pe piata.
"Taxa de franciza initiala este modica, tinand cont de beneficiul imens pe care ti-l aduce afilierea la un brand de renume. Ulterior, taxa anuala de franciza depinde de volumul incasarilor", a spus Iuliana Craiciu, partener in cadrul casei de avocatura Musat & Asociatii.
Casa de avocatura Musat & Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de profil, a fost consultantul proprietarilor in procesul de afiliere a hotelului Palace Dumbrava la brandul Hilton.
Marile lanturi precum Marriott sau Hilton vor sa-si extinda prezenta pe piata locala, in timp ce noi jucatori vor sa-si faca intrarea in Romania.
Procesul de afiliere este insa adesea blocat din cauza lipsei de proprietati care sa corespunda standardelor cerute. Totodata, in contextul actual potentialii investitori sunt mai precauti in ceea ce priveste constructia unui hotel.
Lantul hotelier Hilton a anuntat de mai mult timp ca vrea sa afilieze si alte hoteluri in Romania, atat in Capitala, cat si in provincie. Lantul Hilton mai detine in afara de brandul omonim si brandurile Conrad, Doubletree, Hampton Inn, Garden Inn sau Homewood Suites.
Si Marriott, un alt lant prezent pe piata locala cu o unitate de cinci stele in Capitala, a anuntat ca intentioneaza sa afilieze si alte hoteluri in Romania, atat sub brandul Marriott, cat si sub brandurile Courtyard sau Renaissance. De asemenea, lantul hotelier Starwood, care detine brandurile Le Meridien, Sheraton sau Four Points, si-a anuntat intentia de a intra pe piata locala, avand un plan care prevede afilierea de hoteluri atat in Capitala, cat si in cinci orase din tara in urmatorii ani.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO