Companii

Hilton negociaza afilierea celei de-a cincea unitati, un hotel de patru stele din Ploiesti

Hilton negociaza afilierea celei de-a cincea unitati din provincie, un hotel de patru stele din Ploiesti
28.02.2010, 23:09 842

Lantul hotelier Hilton va afilia a patra unitate in provincie,respectiv hotelul de patru stele Prahova Plaza din Ploiesti, careisi va extinde capacitatea de cazare in urma unei investitii de 5milioane de euro, realizata de omul de afaceri Doru Morcovescu,proprietarul mai multor businessuri hoteliere prin companiaValdor.

"Vom semna contractul cu lantul Hilton pentru brandul DoubleTree by Hilton", a declarat Teodor Ristache, directorul de vanzarial hotelului de patru stele Prahova Plaza din Ploiesti, careopereaza 139 de camere in prezent.

Capacitatea hotelului va fi extinsa cu inca 130 de camere,dispuse pe 13 etaje, lucrarile de construire urmand sa fie demarateanul acesta si finalizate in iunie-iulie anul viitor.

"Camerele pe care le vom construi vor arata ca niste camere decinci stele. Investitia totala pe care o estimam se ridica la 5milioane de euro", a precizat Ristache.

Firma pe care este inregistrat hotelul de patru stele se numesteValdor si este controlata de omul de afaceri Doru Morcovescu. In2008, compania Valdor avea o cifra de afaceri de 7,9 milioane deeuro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze rezultatelefinanciare de anul trecut.

Omul de afaceri Morcovescu detine mai multe active turistice,printre care hotelul de patru stele Prahova Plaza Hotel dinPloiesti, hotelul de trei stele Capitol din Valenii de Munte,Complexul balnear Slanic cu 240 de locuri de cazare in camere dedoua si trei stele, vila Orizont in Slanic si mai multerestaurante. Mai mult, omul de afaceri mai controleaza si spatiulcomercial Ploiesti Mall, care se intinde pe o suprafata de 4.500metri patrati.

Prin afilierea hotelului detinut de Morcovescu, lantul hotelierHilton va ajunge la a cincea unitate pe piata romaneasca, alaturide hotelul de cinci stele Hilton din Capitala controlat de GeorgeCopos, unitatea de cinci stele din Sibiu, detinuta de NicolaeMinea, dar si un hotel DoubleTree by Hilton in Oradea, detinut decompania Calipso Oradea. De asemenea, lantul hotelier Hilton a maisemnat anul trecut cu un hotel din provincie pentru brandul Hampton(care face parte din divizia focus-service).

"Suntem in discutii pentru cateva proiecte si voi reveni cudetalii cand negocierile vor fi finalizate", spune Adela Cristea,directorul de dezvoltare al Hilton pentru Europa.

Hilton a devenit lantul international cu cea mai agresivastrategie de extindere in Romania, intr-o perioada in care piatahoteliera se afla in declin. Dintre lanturile hoteliere care suntprezente pe piata romaneasca alaturi de Hilton, se numara Marriott,InterContinental, Rezidor (care a intrat cu Radisson SAS pe CaleaVictoriei), Best Western si Golden Tulip.

Cine este proprietarul Prahova Plaza

  • Doru Morcovescu detine hotelul de patru stele Prahova Plaza dinPloiesti, hotelul de trei stele Capitol din Valenii de Munte,Complexul balnear Slanic cu 240 de locuri de cazare in camere dedoua si trei stele, vila Orizont in Slanic si restaurante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO