Companii

Horea Popescu, CMS România: Sperăm să asistăm la o creştere a numărului şi dimensiunii tranzacţiilor pe piaţa de private equity

Horea Popescu, CMS România: Sperăm să asistăm la o...

Autor: Cristina Bellu

27.11.2017, 15:26 148

Evoluţia pe termen scurt şi mediu privind investiţiile de private equity pe piaţa locală şi regională este privită cu optimism de majoritatea experţilor în domeniu, piaţa fiind percepută stabilă, cu o valoare ridicată şi un grad de performanţă susţinut, arată concluziile conferinţei dedicată Private Equity , organizată de casa de avo­ca­tură CMS  în parte­neriat Pedersen&Partners Executive Search.

“Trendul de creştere iniţiat în urmă cu câţiva ani a fost reconfirmat, atât de realitatea investiţională din piaţă, cât şi de optimismul principalilor actori naţionali şi regionali, care se menţine în ceea ce priveşte oportunităţile de investiţii. Sperăm să asistăm la o creştere a numărului şi dimensiunii tranzacţiilor.”, spune Horea Popescu, Partener în cadrul CMS România şi coordonatorul departamentului Corporate şi M&A.

Deşi există oportunităţi în toate domeniile, sectoarele care prezintă cel mai mare potenţial de creştere sunt sănătatea, bunurile de consum (FMCG), e-commerce şi serviciile logistice.

La rândul său, Mona Neagoe, partener Pedersen & Partners şi Country Manager România, a adăugat faptul că discuţiile din cadrul evenimentului au reafirmat interesul pentru România al fondurilor de investiţii, rezultând un optimism moderat pe termen scurt, dar solid pe termen lung, în strânsă legatură cu creşterea predictibilităţii şi dimensiunii pieţei.

Participanţii au discutat atât despre perspectivele pe care fondurile de private equity le au în România şi în Europa de Sud-Est, dimensiunea tranzacţiilor, sectoarele cheie - cu oportunităţi investiţionale ridicate, provocările asociate cu gestionarea portofoliului de companii şi strategiile de exit ale fondurilor de private equity, precum şi despre factorii geopolitici care pot influenţa activităţile investiţionale şi despre apetitul pentru dezvoltare internaţională a fondurilor de investiţii naţionale din regiune.

„Întâlnirea a fost o expresie a interesului investiţional pentru regiune, care sperăm să crească în anul următor”, a menţionat şi Gabriel Sidere, Managing Partner CMS România.

La eveniment au participat peste 100 de reprezentanţi ai fondurilor de private equity din România şi străinătate, incluzând companii şi fonduri de investiţii precum ForeVest Capital Partners, Mid Europa Partners, NEPI Rockcastle, Rothschild & Co, Unicredit şi Value4Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO