Companii

Hormann pariaza pe industrial pentru vanzari de 15 mil. euro

19.02.2009, 18:59 92

Importatorul si distribuitorul de usi de garaj Hormann Romania, filiala locala a grupului german Hormann, pariaza in 2009 pe segmentul logistic, care nu este afectat de criza financiara, prin dotarea cu usi industriale, pentru a urca afacerile cu 18%, pana la 15 mil. euro.

"Anul acesta mizam pe dezvoltarea businessului prin concentrarea activitatilor pe segmentul industrial, in vreme ce pe segmentul rezidential ne orientam spre accesibilitatea pretului, acesta fiind factorul principal care determina alegerea unei usi pentru cei care isi construiesc o casa. Pentru anul in curs estimam o crestere a cifrei de afaceri cu un procent mai mic decat anul trecut, de 18%", a declarat Bogdan Cojocaru, directorul general al companiei Hormann Romania.
In 2008, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 12,5 mil. euro, in crestere cu 39% fata de vanzarile din 2007, ponderea vanzarilor companiei fiind de 40% pe rezidential si 60% pe industrial.
Pentru acest an, compania a semnat deja doua contracte, in valoare de 500.000 de euro si respectiv 1 mil. euro pentru dotarea cu usi industriale a bazei militare de la Kogalniceanu, judetul Constanta si a parcului logistic dezvoltat de Prologis pe autrostrada Bucuresti-Pitesti, aflat in faza a treia a constructiei. De asemenea, in prezent compania se afla in tratative pentru semnarea altor contracte pe sectorul industrial, valoarea estimata a acestora fiind de 1 mil. euro.
Anul trecut compania a pierdut un contract de aproximativ 200.000 de euro in urma amanarii proiectului imobiliar rezidential Oxford Gardens, dezvoltat de Willbrook in zona Baneasa. Contractul urmeaza sa fie reluat odata cu debolcarea proiectului imobiliar.
Compania va incepe anul acesta constructia unui sediu propriu, care va include si spatii de depozitare, in localitatea Ciorogarla, pe o suprafata de 17.000 mp, valoarea investitiei ridicandu-se la 3 mil. euro.
Conducerea companiei a anuntat insa ca demararea constructiei este intarziata de obtinerea unor autorizatii din partea Apa Nova. Pe langa aceasta investitie, compania ar putea deschide in 2009 un showroom in Timisoara. In prezent, compania lucreaza cu aproximativ 100 de distribuitori la nivel national.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO