Companii

Immofinanz începe investiţiile la un an după preluarea Adama: 14 mil. € în două blocuri cu 200 de apartamente

Immofinanz începe investiţiile la un an după preluarea Adama: 14 mil. € în două blocuri cu 200 de apartamente

Cele 226 de apartamente construite în primele două blocuri ale proiectului Edenia Titan au fost vândute. Adama începe acum lucrările la al treilea bloc

Autor: Cristi Moga

16.10.2012, 00:05 1082

Compania de dezvoltare imobiliară Adama a reînceput investiţiile pe piaţa rezi den ţială locală, unde va construi două blocuri cu 210 apartamente, la mai bine de un an de la tranzacţia prin care austriecii de la Immofinanz au preluat integral compania, în schimbul a 42 mil. euro.

În primăvara anului 2011 reprezentanţii Adama afirmau că au luat pauză de la con strucţii deoarece nu au de îndeplinit planuri "cincinale", într-o perioadă în care compania avea spre vânzare încă 500 de apartamente, iar în paralel acţionarii majoritari ai firmei negociau vânzarea către Immofinanz.

Austriecii au preluat în vara anului trecut Adama, o companie care deţine terenuri pentru construirea a circa 10.000 de locuinţe, dar au aşteptat mai bine de un an până la pornirea primelor investiţii prin care vor fi folo site doar o mică parte din loturile con struibile ale companiei.

Astfel, Adama va continua două dintre pro iectele rezidenţiale în care au fost realizate deja locuinţe în cartierul bucureştean Titan, înce pând lucrările la cel de-al treilea bloc din an samblul Edenia, iar în paralel compania con struieşte al doilea bloc din proiectul Op tima, situat în apropierea bulevardului Theo dor Pallady. Cele două proiecte implică in ves tiţii de 14,1 mil. euro şi vor aduce pe piaţă 210 apartamente cu una, două şi trei camere (126 în Edenia şi 84 în Optima), astfel că bugetul mediu alocat pentru fiecare locuinţă este de circa 67.000 de euro.

Pentru construcţia celor două blocuri Ada ma a semnat un contract cu firma Bog'Art, iar imobilul din Edenia are programată finali zarea în toamna anului viitor. Reprezentanţii com paniei nu au dat infor maţii legate de pre ţurile la care aceste apartamente vor fi comer cia lizate. Aceste date vor fi stabilite în luna noiembrie. În proiectul Edenia compania a vândut integral cele 226 de apartamente dezvoltate în prima fază a proiectului, în timp ce în Optima mai sunt disponibile 15 din cele 83 de unităţi ale primului bloc.

Adama este unul dintre cei mai activi dezvoltatori de apartamente de pe piaţa locală, unde a realizat până în prezent circa 1.500 de locuinţe, jumătate dintre acestea fiind situate în cinci proiecte din cartierul Titan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO