Companii

În aprilie ANAF va demara acţiuni de control

În aprilie ANAF va demara acţiuni de control

Autor: Mona Scarisoreanu

24.03.2017, 14:25 35103

ANAF reaminteşte contribuabililor că termenul de depunere a declaraţiilor fiscale în această lună este 27 martie şi că, începând cu luna aprilie, va demara acţiuni de control fiscal dedicate verificării legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale.

ANAF anunţă că, începând cu luna aprilie, va demara acţiuni de control fiscal dedicate verificării legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată şi în special a impozitului pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii şi mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar, se arată într-un comunicat al Fiscului.

Declaraţia privind impozitul pe profit se completează cu ajutorul programului de asistenţă. Formularul se depune la organul fiscal competent de catre contribuabilii mici, în format PDF, cu fişier XML ataşat, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii au obligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO