Companii

În ce tranzacţii au fost implicaţi jucătorii din BIG 4 în 2017. PwC a consiliat circa 30 de achiziţii şi fuziuni din care cel puţin cinci de peste 100 mil. euro

În ce tranzacţii au fost implicaţi jucătorii din BIG...

Autor: Cristina RoÅŸca

02.03.2018, 00:07 673

Compania de audit şi consultanţă a fost implicată anul trecut, fie de partea cumpărătorului, fie de cea a vânzătorului, în unele dintre cele mai mari tranzacţii din piaţă, precum achiziţia grupului A & D Pharma de către fondul de investiţii Penta Investment sau listarea Digi Communications la BVB.

PwC a lucrat anul trecut la circa 30 de achiziţii şi fuziuni din care cel puţin cinci de peste 100 mil. euro, potrivit datelor ZF. Au existat însă şi mutări de zeci de mi­lioane de euro, dar şi altele mai mici, do­me­niile fiind şi ele variate, de la sectorul ban­car, la FMCG şi de la farma la imobiliare.

Valorile tranzacţiilor nu au fost comu­nicate de compania de audit şi consultanţă PwC, ci au fost estimate de ZF acolo unde nu existau date publice.

Cele mai importante cinci tranzacţii asistate de PwC ca valoare sunt şi ele din domenii diferite, ceea ce arată că piaţa este într-o perioadă propice, iar investitorii se uită către mai multe domenii. Ca valoare, cea mai importantă mutare dintre cele în care a fost implicată compania de audit şi consultanţă PwC se numără preluarea liderului local al pieţei farma. Grupul A & D Pharma, ce cuprinde distribui­to­rul Mediplus şi lanţul de farmacii Sensiblu, a ajuns în portofoliul ce­hilor de la Penta In­vest­ment. Valoarea tran­zacţiei este esti­ma­tă la 350-400 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO