Companii

Încă o marcă şi-ar putea schimba importatorul: Subaru vrea să retragă licenţa reprezentanţei locale

Încă o marcă şi-ar putea schimba importatorul: Subaru...

Autor: Bogdan Alecu

14.07.2013, 13:56 1007
Marca Subaru ar putea avea din aprilie 2014 un alt importator pe piaţa locală după ce în luna februarie a acestui an Fuji Heavy Industries, compania japoneză care deţine brandul Subaru, a decis să nu reînnoiască actualul contract cu Subaru Motors Trading, actualul im­por­tator.
 
„Subaru Motors Trading a importat automobile, componente şi accesorii Subaru în România din 2005. În data de 20 februarie 2013 am primit o notificare din partea producătorului Fuji Heavy Industries Japonia (cel care deţine marca Subaru - n.red.) că nu se va reînnoi contractul care expiră la data de 31 martie 2014. Subaru Motors Trading consideră că decizia nu este justificată şi încalcă înţelegerile contractuale şi vom contesta această decizie“, au declarat oficialii Subaru Motors Trading.
 
Subaru Motors Trading  este o firmă subordonată companiei Subaru Motors Hellas din Grecia, distribuitorul mărcii japoneze pentru zona balcanică. Anul trecut, pe fondul crizei economice din Grecia compania a fost preluată în proporţie de 90% de fondul de investiţii american Finance Lead, iar restul de 10% au rămas la proprietarii anteriori, potrivit site-ului grecesc zougla.gr. În plus, în acest an importurile mărcii în Grecia ar putea fi preluate de compania Pleiades Motors, potrivit site-ului de ştiri imerisia.gr.
 
 
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2013

 
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO