Companii

Începe cursa pentru metrou: Bucureştiul are patru ani să construiască linia spre Otopeni, Clujul şase

Începe cursa pentru metrou: Bucureştiul are patru ani...

Autor: Bogdan Alecu

05.03.2023, 08:44 4836

Turcii de la Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut sunt câştigători atât ai proiectului din Bucureşti, cât şi parte a unei asocieri la Cluj Ei au construit proiecte similare în Varşovia şi Istanbul.

Două mari proiecte de infrastructură pentru Cluj şi Bucureşti au fost ieri deblocate şi au fost anunţaţi câştigătorii licitaţiilor pentru construcţia celor două noi linii de metrou. Clujul devine astfel primul centru regional al României cu metrou după Bucureşti şi intră în linie dreaptă pentru a forma o zonă metropolitană cu peste un milion de locuitori, în condiţiile în care oraşul a atras în ultimii ani atât investiţii în producţie, cât şi imobiliare şi mai ales în IT. Turcii de la Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut sunt câştigători atât ai proiectului din Bucureşti, cât şi parte a unei asocieri la Cluj. Ei au construit proiecte similare în Varşovia şi Istanbul.

Secţiunea 2: Tokyo - Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km şi cuprinde 6 staţii, iar valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile.

Şi la Cluj a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru metrou şi după expirarea perioadei de contestaţii şi semnarea contractului se va putea trece la proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. - Arcada Company S.A a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei deschise având ca obiect "Proiectare şi execuţie lucrări de infrastructură (structură de rezistenţă, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalaţii), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiţie Magistrala I de metrou Cluj".

Durata totală a contractului este de 96 de luni, adică de 6 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO