Companii

Începutul anului a adus un venit total de 58 milioane euro proprietarilor care şi-au listat cazările pe platformele de tip Airbnb şi Booking

Începutul anului a adus un venit total de 58 milioane...

Autor: Miruna Diaconu

12.10.2023, 10:00 146

În primele trei luni din an, platformele de rezervări au intermediat circa 727.000 de nopţi de cazare.

Proprietarii care şi-au listat cazările pe platformele Airbnb şi Booking au încasat în total 58 mi­lioane euro în primele trei luni ale acestui an, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Eurostat. Turiştii care au apelat la aceste platforme au rezervat peste 727.000 de nopţi de cazare.

ZF a calculat care ar fi valoarea totată a nopţilor de cazare rezervate prin platforme online luând în calcul numărul de înnoptări şi un preţ mediu de cazare pe noapte de circa 80 euro.

Anul trecut, platformele de rezervări au intermediat circa 4,7 mi­lioane de nopţi de cazare, cu o valoare totală de 360 milioane euro. Platformele Booking.com sau Airbnb percep un comision între 10% şi 20%, astfel că din valoarea totală estimată de 360 milioane euro, circa 36-72 milioane euro reprezintă businessul platformelor pe piaţa locală, potrivit calculelor ZF. De-a lungul timpului ZF a trimis solicitări către platformele online pentru a afla ce venituri au în România, însă companiile nu au oferit niciun răspuns.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO