Afacerile din comerţul cu amănuntul au înregistrat un avans de 13,5% în 2016

3 feb 2017 Autor: Cristina Bellu

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în 2016 ca serie brută cu 13,5% faţă de anul precedent. În luna decembrie 2016 afacerile din comerţ au crescut cu 5,4%  ca serie brută, comparativ cu noiembrie 2016 şi au scăzut cu 0,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Avansul de 13,5% înregistrat în 2016 comparativ cu anul precedent s-a datorat creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+15,2%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+13,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,2%).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
comert
, afaceri
, inregistrare
, avans
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide