Industrie

Britanicii de la Vast Resources au înregistrat creşteri de peste 40% a minereului extras din mina Mănăila în trimestrul al doilea

Britanicii de la Vast Resources au înregistrat creşteri...

Autor: Cristina Bellu

31.07.2017, 11:36 232

Compania minieră britanică Vast Resources a raportat creşteri semnificativepentru cel de-al doilea trimestru al anului în ceea ce priveşte numărul de tone măcinate, cantitatea de minereu procesat, cantitatea de concentrat produs, dar şi a profilului general de producţie, în cazul minei Mănăila (jud. Suceava), pe care o administrează în România.

Astfel, cantitatea minereului extras a înregistrat o creştere de 41% faţă de primele trei luni ale anului, în timp ce cantitatea minereului măcinat a crescut cu 54%.

Totodată, cantitatea de concentrat de cupru a crescut cu 57%, iar în cazul concentratului de zinc, a cărui producţie a început în a doua jumătate a anului trecut, specialiştii Vast Resources au reuşit să crească nivelul concentratului din minereul extras cu 51%

„Cel de al doilea trimestru a fost unul extrem de bun pentru linia noastră de producţie, în ciuda faptului că au existat şi perioade cu ploi abundente. De asemenea, rezultatele sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât activitatea de la această mină s-a desfăşurat în paralel cu procesul de dezvoltare a carierei, ale cărui obiective sunt creşterea şi optimizarea producţiei. (…)”, a spus Andrew Prelea, Preşedinte şi Director Executiv al Vast Resources România.

Obiectivul investiţiilor, care vor fi încheiate în această vară, este de a atinge o rată de execuţie constantă de 15.000 de tone pe lună, până în septembrie 2017.

În paralel, Vast Resources continuă studiul de fezabilitate care are rolul de a indica cea mai eficientă modalitate de recuperare a metalelor din iazul de decantare din zona Fâneaţa.

Potenţialul identificat de noi în această ţară, dar şi cultura minieră pe care o au localnicii de aici au pus România în topul listei de priorităţi a investiţiior pe care Vast Resources îşi propune să le facă. Astfel, vom continua să investim în modernizarea minei din Suceava, în testarea iazului de decantare din Bihor, vom continua procesul de forare de la Cârlibaba şi vom începe forarea la Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră, în vederea creării unui nou complex metalurgic regional”, a adăugat Andrew Prelea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO