Companii

Instrumentele muzicale se vand si in criza, dar la pret redus

Instrumentele muzicale se vand si in criza, dar la pret redus

Peste 95% din instrumentele muzicale produse la Reghin ajung pe pietele externe

02.12.2009, 00:00 326

Grupul de firme Gliga din Reghin, cu activitati preponderente infabricarea instrumentelor muzicale si a elementelor de mobilier,estimeaza ca va incheia anul cu afaceri de 27,7 mil. lei(aproximativ 6,6 mil. euro), in crestere cu 10% fata de anultrecut.

Firmele controlate de familia Gliga au realizat anul trecut ocifra de afaceri totala de aproximativ 25,2 mil. lei.

"Anul trecut cifra cumulata de afaceri a grupului Gliga a scazutcu 2% fata de anul precedent, insa a crescut profitul net dinexploatare. Piata instrumentelor muzicale este stabila siconsideram ca acest trend se va mentine si in urmatoarea perioadade timp. In ceea ce priveste agricultura, un alt domeniu in careactivam, 2009 a fost un an agricol bun, aspect ce compenseazapreturile mici la care suntem nevoiti sa vindem", a declarat pentruZF Transilvania Vasile Gliga, directorul general al grupului Gliga.Potrivit reprezentantilor grupului de firme din Mures, 95% dinproductia de instrumente muzicale este exportata, restul de 5%ajungand pe piata interna. La export 50% din marfa ajunge in SUA,20% in Germania, iar 25% din produse in Japonia, Australia, Franta,Anglia, Taiwan, Rusia, Spania, dar si in alte zone ale lumii.

"Productia pe care o realizam este afectata de preturile scazutecu care intra in tara produsele din import, pentru ca acestiproducatori beneficiaza de subventii mai mari decat cei dinRomania. Anul acesta am stopat toate investitiile pe careintentionam sa le derulam", a spus Vasile Gliga.

Anul trecut oficialii grupului Gliga au anuntat ca si-au extinsafacerile in zona comertului cu piese si accesorii pentruautovehicule, prin deschiderea unui magazin la Reghin.

Afacerile familiei Gliga au demarat in anul 1991, cand s-ainfintat firma Gliga Companies, cu principal domeniu de activitatefabricarea instrumentelor muzicale. Grupul are 500 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO