Companii

InterAgro investeşte 140 de milioane de euro în agricultură şi centrale electrice

15.06.2010, 23:03 58

Grupul InterAgro încearcă să se apropie de cifra de afaceri de700 de milioane de euro înregistrată în 2009, după ce în 2008 aavut afaceri de 1,2 miliarde de euro, prin investiţii înagricultură şi în centrale electrice de cogenerare, a declarat IoanNiculae, proprietarul grupului.

"Dacă în 2008 grupul a avut o cifră de afaceri de 1,2 miliardede euro, în 2009 a scăzut la circa 700 mil. euro. În acest an, spersă ne apropiem de rezultatele de anul trecut", a spus Niculae. El aadăugat că InterAgro va investi aproximativ 140 de milioane de euroîn acest an, mai mult de jumătate din sumă fiind alocată pentruconstruirea a cinci centrale electrice de cogenerare.

"Am construit deja prima centrală electrică de cogenerare laZimnicea, cu o capacitate de 12 MW, şi avem în diverse faze deexecuţie încă cinci astfel de investiţii, la Turnu Măgurele,Slobozia, Bacău, Piatra-Neamţ şi Făgăraş. Valoarea totală aacestora este de circa 80 de milioane de euro", a spus Niculae. Ela adăugat că două centrale vor fi puse în funcţiune în acest an,iar celelalte în 2011.

"În total, când vor fi gata toate, vor avea o capacitatecumulată de 102 MW", a completat proprietarul InterAgro.

În plus, grupul va mai investi alte 60 mil. euro în acest an îndiverse proiecte, dintre care cele mai importante sunt un sistem deirigaţii în valoare de 17 milioane de euro şi un port turistic laZimnicea, care va costa 28 de milioane de euro. "Avem peste 20 deproiecte depuse pe fonduri structurale. În acest an am mai cumpăratteren agricol şi nişte active care ţin de agricultură şi deindustria alimentară. În schimb, nu vrem să vindem niciun activ", aspus Niculae. Totodată, omul de afaceri s-a arătat interesat încontinuare de achiziţia combinatului chimic Doljchim, aflat înproprietatea OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO