Companii

Investiţie de 35 mil. euro în reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare din Cluj-Napoca

Investiţie de 35 mil. euro în reabilitarea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

25.11.2013, 14:00 242

Compania de Apă Someş a finalizat o investiţie în valoare de peste 147,9 mil. lei (circa 35 mil. euro), fără TVA, finanţată din fonduri europene, ce a prevăzut reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Cluj-Napoca. Lucrările au fost realizate de asocierea formată din companiile UTI Instal Construct (controlată de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu), Intini Angelo şi Giovanni Putignano&Figli.

Staţia de epurare deserveşte în principal municipiul Cluj-Napoca dar şi localităţile rurale din amonte, care deţin reţele publice de canalizare. Consiliul Judeţean Cluj a decis delegarea directă a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare Companiei de Apă Someş.

Proiectul face parte din programul major de investiţii - Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj", cofinanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 196,9 mil. euro, derulat prin Compania de Apă Someş în perioada 2009-2013. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene ajunge la 74%, iar cea a guvernului României la 11,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO