Companii

Investitie turceasca de 12 mil. euro intr-un centru de distributie de fructe si legume

27.06.2005, 19:12 86

Compania turceasca de constructii SU Group va finaliza påna in luna noiembrie a acestui an un proiect logistic de 30.000 de metri patrati, SU Market, amplasat in nord-estul Capitalei, pe Soseaua Bucuresti-Urziceni.

Costurile acestei dezvoltari imobiliare se ridica la aproximativ 12 milioane de euro, conform datelor publicate pe site-ul companiei, proiectul fiind unul dintre cele mai mari realizate de companie in exteriorul Turciei. Fondurile necesare realizarii proiectului imobiliar, ale carui lucrari de constructie au inceput luna aceasta, vor fi asigurate din surse proprii, spune compania.

Suprafata terenului pe care se va dezvolta proiectul este de aproximativ 70.000 de metri patrati, spatiile industriale fiind destinate in special companiilor producatoare si de retail de fructe si legume, facilitatile permitånd si depozitarea oricaror alimente ce necesita un regim special de temperatura, a anuntat compania imobiliara Regatta, promotorul proiectului.

"Identificånd necesitatea pe piata de profil pentru dezvoltarea unui asemenea tip de complex, SU Market va fi primul centru logistic romån pentru vånzare angro de legume si fructe la un standard similar cu cel din Uniunea Europeana", au precizat reprezentantii SU Group.

Destinatia finala a proiectului va fi atåt vånzarea catre alti investitori, cåt si inchirierea spatiilor industriale. Parcarea si platforma betonata a SU Market vor avea o suprafata de circa 32.000 de metri patrati. Complexul va fi structurat in 125 de standuri, fiecare cu o suprafata totala de 215 metri patrati, fiind prevazut si cu o cladire administrativa si platforme de incarcare-descarcare.

In cadrul complexului industrial vor exista si spatii pentru birouri, spatii pentru companii de servicii financiare, restaurante sau spatii pentru supermarketuri.

SU Group este un grup de 5 companii specializate in constructii si lucrari de infrastructura, prima dintre ele fiind infiintata in 1982. Compania are activitati si in asigurari sau servicii medicale, avånd operatiuni si pe piata din Rusia.

Pe piata imobiliara din Capitala mai exista spatii de depozitare de dimensiuni mari, pentru produse ce necesita un regim special de temperatura.

Piata de Gros Agroalimentara 1912 din Bucuresti se extinde pe o suprafata totala de peste 7 hectare, aflata intr-o zona centrala din Bucuresti. Actionarii acestor spatii, care detin si producatorul de pateuri Antrefrig Bucuresti si producatorul de mezeluri Rochus Bucuresti, au våndut la sfårsitul anului trecut o parte din acest complex pentru aproape 5 mil. euro, si se asteapta sa obtina alte 13 mil. euro pentru restul de active.

De asemenea, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare a finantat constructia unei piete de gros de legume si fructe.

La sfårsitul anului trecut, in Bucuresti existau doar 75.000 de metri patrati de spatii industriale de calitate. In 2005, companiile se asteapta la o crestere cu 65.000 de metri patrati a stocului de spatii industriale superioare, 2006 consemnånd o crestere si mai accentuata pe acest segment. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO