Companii

Cine sunt investitorii de pe Seedblink. Câteva sute de antreprenori, executivi şi politicieni au investit în start-up-uri româneşti. Printre ei, fondatorii Animax, FruFru şi Smart Diesel şi executivi BT sau Deloitte

De la fondarea Seedblink au fost strânse peste 150 mil. euro, de la peste 68.100 de investitori. Bani investiţi au mers către 256 de companii.

De la fondarea Seedblink au fost strânse peste 150 mil. euro, de la peste 68.100 de investitori. Bani investiţi au mers către 256 de companii.

Autor: Cristina Roşca

21.12.2022, 19:00 386

Seedblink este o platformă de investiţii pentru start-up-uri active în domeniul tehnologiei Businessul a fost lansat de foştii bancheri Andrei Dudoiu şi Ionuţ Pătrăhău, alături de antreprenorul Iulian Pădurariu, în proiect intrând ulterior, la începutul anului 2020, şi Carmen Sebe şi Radu Georgescu De la fondarea Seedblink au fost strânşi peste 150 mil. euro, de la peste 68.100 de investitori. Banii investiţi au mers către 256 de companii.

Platforma de investiţii Seedblink a atras în 2022 câteva sute de antreprenori, executivi şi politicieni români care au pariat pe start-up-uri tech. Printre aceştia se numără Florian Bodog - fost ministru al sănătăţii în guvernele Grindeanu şi Tudose, Nevenca Doca - HR senior executive human resource director la Banca Transilvania, Silviu Mihai Ivaşcu - consilierul preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie, Oana Ciornei - managing partner al Amrop, companie de recrutare pentru funcţii de management, Adrian Comăneci – group commercial finance director Superbet, Laurenţiu Scheuşan – cunoscut pentru poziţii de top în farma, la companii precum Labormed şi Alvogen, Mihai Simiuc – fondatorul FruFru, Alin Copîndeanu – cofondator Tudor Personal Tailor, Alexandru Cabuz - senior manager of product management la UiPath, Ovidiu Andrieş - cofondatorul Smart Diesel, Cristian Ludovic Pop – fondatorul Animax, Andrei Burz Pânzaru - partener Deloitte, Cătălin Chiş - fondator APS, Lorand Soares-Szasz - CEO, Upriserz.

Pe listă se află numele Virgil Daniel Popescu, despre care ZF a scris iniţial că este vorba de actualul ministru al energiei. Ministrul nu a răspuns solicitării ZF până la publicarea articolului, dar a revenit astăzi afirmând că "nu am investiţii pe Seedblink. Este o confuzie de nume." 

Reprezentanţii Seedblink, un business lansat în 2019, în decembrie, au anunţat periodic cifrele reprezentative pentru platformă. Spre exemplu, pe site-ul propriu apar informaţii conform cărora de la fondare au fost strânsi peste 150 mil. euro, de la peste 68.100 de investitori. Banii investiţi au mers către 256 de companii.

Totuşi, nu a existat o listă a executivilor, antreprenorilor şi chiar politicienilor care investesc în afaceri din tehnologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO