Companii

Ioana Radu, fiica lui Octavian Radu, ţinteşte vânzări de 2,5 mil. euro din distribuţia de jucării

Ioana Radu von Saucken

Ioana Radu von Saucken

Autor: Georgiana Mihalache

23.11.2017, 00:07 2926

Ioana Radu von Saucken, fiica antre­prenorului Octavian Radu, pro­prie­tarul lanţului de librării Diverta, a dus businessul Ara Toys la 2 mil. euro anul trecut, la zece ani du­pă ce a preluat compania pe pier­dere, iar planurile antre­pre­noarei urmă­resc atin­ger­ea unei cifre de afaceri de 2,5 mil. euro anul acesta.

„Am investit foarte mult în mar­ke­ting. Anul acesta o să creştem, dar este greu să estimez pentru că noi fa­cem circa 50% din rulaj luna aceasta şi luna viitoare. Noi deja am depăşit ci­fra de anul trecut şi vom avea între 2,5 mil. euro şi 3 mil. euro anul aces­ta“, a spus Ioana Radu von Saucken.

Ea a preluat în urmă cu zece ani com­pania Ara Toys, care se ocupa de li­vrarea jucăriilor în magazinele Di­ver­­ta, dar înregistra pierderi şi a dus-o la afaceri de aproape 10 mil. lei după ce a schimbat modelul de busi­ness şi a început să dis­tri­bu­ie către mai mulţi jucători.

Antreprenoarea spune că a fost con­vin­să de tatăl său să par­ticipe la târgul de jucării de la Nürnberg, în Ger­ma­nia, după care i-a pro­pus să preia Ara Toys, iar ce a făcut ea diferit a fost să renunţe la partea de achiziţie de jucării doar pen­tru Diverta şi să devină distri­buitor exclusiv al mai multor bran­duri de jucării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO