Companii

Ion Grecu de la Elcomex a luat 15,5 mil. euro de la elveţieni

Autor: Roxana Petrescu

29.09.2010, 23:25 179

Ion Grecu, omul de afaceri constănţean care este preşedintelegrupului de firme Elcomex, va încasa peste 15,5 mil. euro de lagrupul energetic elveţian Repower în urma cedării unui pachet de80% din acţiunile Elcomex EN, unul dintre cei mai importanţitraderi de energie la nivel naţional.

Grecu este descris de presa constănţeană ca fiind unul dintrecei mai bogaţi oameni de la malul mării, care se bucură de un largsprijin politic fiind cunoscut mai ales pentru contractele pe carele-a derulat cu centrala nucleară de la Cernavodă. Pe de altăparte, Grecu a declarat recent că traderul de energie Elcomex EN nua avut niciodată contracte directe de achiziţie a energiei,luându-şi tot necesarul de pe bursa de energie şi prinimporturi.

Tranzacţia prin care Grecu a renunţat la 80% din acţiunile pecare le avea în Elcomex EN a fost anunţată în luna iunie, darvaloarea ei a fost publicată într-un document apărut recent înMonitorul Oficial. Elcomex EN a primit licenţa de furnizare aenergiei electrice în 2004 şi până în prezent a făcut un saltspectaculos, trecând de la vânzări de puţin peste 20.000 de euro laafaceri de circa 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO