Companii

Israelienii de la Gindi şi fostul şef al GTC ridică locuinţe de 20 mil. euro în zona Mihai Bravu

Israelienii de la Gindi şi fostul şef al GTC ridică...

Autor: Andreea Neferu

10.04.2015, 00:03 1300

Dezvoltatorul israelian Gindi Group va investi 20 de milioane de euro din fonduri proprii în construirea unui proiect rezidenţial de 324 de locuinţe în zona Mihai Bravu din Capitală, reluând astfel un proiect pe care îl lansase în 2009.

Complexul rezidenţial se va numi GViTown şi este dezvoltat în parteneriat cu firma Real-Sol, controlată de Shimon Galon, cel care a condus timp de 15 ani compania imobiliară GTC, care a dezvoltat proiecte precum America House din Piaţa Victoriei sau turnurile City Gate din Piaţa Presei. Constructorul proiectului rezidenţial din zona Mihai Bravu este compania israeliană Danya Cebus, care a construit şi centrul comercial AFI Cotroceni. „Este un moment bun ca dezvoltatorii să reia proiectele începute în România înainte de izbucnirea crizei, având în vedere că cererea de locuinţe noi este încă uriaşă, în timp ce dezvoltările de calitate au fost modeste în ultimii şase-şapte ani“, a spus Galon.

Proiectul GViTown va fi dezvoltat în patru etape, prima fază, ce va cuprinde 81 de apartamente cu suprafeţe ce pornesc de la 50 de metri pătraţi, urmând să fie gata în primăvara anului viitor, iar livrarea integrală a proiectului se va realiza până la sfârşitul lui 2017. Preţul de vânzare al locuinţelor porneşte de la 54.500 de euro.

Proiectul din zona Mihai Bravu a fost anunţat iniţial în anul 2009, dar ulterior a fost îngheţat.

Pe fondul stabilizării şi al unei uşoare revigorări a vânzărilor, din ce în ce mai mulţi investitori, în special locali, au reînceput să construiască ansambluri rezidenţiale în Bucureşti, preferate fiind totuşi zonele de la marginea Capitalei, unde preţurile terenurilor sunt mai scăzute. Totuşi, unii investitori au început să mizeze pe zone în interiorul oraşului, aşa cum este Gindi sau dezvoltatorul imobiliar Construct Aprodex, controlat de doi investitori de origine turcă, care a anunţat recent că va construi un complex rezidenţial lângă viitoarea staţie de metrou Academia Militară (zona Răzoare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO