Companii

Italienii de la Prysmian au investit 25 mil. euro în fabrica de cabluri de fibră optică de la Slatina

Valerio Battista, CEO Prysmian Group

Valerio Battista, CEO Prysmian Group

Autor: Cristina Bellu

13.06.2017, 14:58 401

Grupul Prysmian, lider mondial în industria de cabluri şi sisteme electrice şi de telecomunicaţii, a inaugurat la Slatina, cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa, după o investiţie de 25 de milioane de euro.

Proiectul face parte din strategia de dezvoltare a grupului, prin investiţii în valoare de 250 mil. euro în fabrici de cabluri de fibră optică şi electrice, la nivel global.

Cu o capacitate anuală de producţie de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip din Europa şi utilizează cele mai avansate tehnologii industriale şi know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi reţele de telecomunicaţii de mare viteză.

"Am fost implicaţi în proiecte în întreaga lume, iar acum, aducem acestei noi fabrici calitatea de necontestat a produsului nostru, împreună cu toată experienţa dobândită până acum. În dezvoltarea infrastructurii strategice cum ar fi reţelele de telecomunicaţii, calitatea şi fiabilitatea sunt esenţiale. ", a spus Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

În ultimii cinci ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacităţi la fabrica din Slatina, punând bazele care vor permite României să devină un centru european de excelenţă şi inovare pentru cablurile optice, precum şi un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă şi medie tensiune de transmitere a energiei electrice.

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 28.000 metri pătraţi, are un design modular, care poate fi uşor extins în cazul în care ar fi nevoie şi este amplasată în interiorul parcului industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafaţă ocupă aproape 40%.

Construcţia a început în octombrie 2015 şi a durat 11 luni, iar producţia urmează să înceapă luna aceasta. La Slatina, aproape 1.000 de angajaţi Prysmian produc cabluri optice şi electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume. Atenţia Grupului faţă de România oferă ţării oportunitatea de a se afla în centrul unei industrii puternice din punct de vedere tehnologic, cu produse extrem de competitive.

"Suntem interesaţi să facem din Slatina un centru major de excelenţă pentru industria de cabluri optice şi cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autorităţile locale şi naţionale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiţii.", a concluzionat Valerio Battista.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO