Companii

Japonezii de la Nippon Express Holdings, unul dintre liderii globali în domeniul logisticii, preiau compania austriacă Cargo-Partner Group Holding, prezentă şi în România

Japonezii de la Nippon Express Holdings, unul dintre...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2023, 13:52 735

Japonezii de la Nippon Express Holdings, unul dintre liderii globali în domeniul logisticii, vor achiziţiona o participaţie majoritară în compania austriacă Cargo-Partner Group Holding, prezentă şi în România.

Potrivit presei dela Tokyo, valoarea tranzacţiei este de circa 740 milioane dolari.

Grupul japonez va prelua prin intermediul noii filiale Nippon Express Europe participaţiile majoritare în 63 de companii care fac parte din Cargo-Partner Group Holding AG, pentru a-şi consolida prezenţa în Europa Centrală şi de Est..

Cargo Partner Expediţii, filiala locală a grupului austriac, a finalizat 2022 cu afaceri de 92 de milioane de euro, faţă de 79 milioane euro anul anterior, potrivit oficialilor companiei şi datelor publice. Compania are în plan extinderea spaţiilor logistice cu încă 15.000-20.000 mp în cele 3 locaţii deţinute în Bucureşti, Cluj, Timişoara.

Clienţii deserviţi de Cargo Partner vin din toate sectoarele, de la automotive, la high-tech, retail, fashion, alimentar, farma. Compania oferă servicii de transporturi aeriene, maritime, feroviare şi rutiere, plus depozitare şi distribuţie.

Firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a făcut parte din echipa internaţională care a acordat asistenţă juridică către Nippon Express.

Echipa de avocaţi de la Bucureşti a oferit consiliere juridică în legătură cu toate aspectele ce au ţinut de jurisdicţia românească în ceea ce priveşte filiala Cargo-Partner din România şi activitatea acesteia.

NNDKP a făcut parte dintr-o echipă internaţională de avocaţi care a asistat cumpărătorul în tranzacţie, condusă de Freshfields, unul dintre liderii pieţei internaţionale de avocatură.

Echipa NNDKP implicată în proiect i-a inclus pe Răzvan Vlad (Partener) şi Vlad Anghel (Asociat Senior), din cadrul practicii de Corporate/M&A, care au coordonat o echipă multidisciplinară de avocaţi din care au făcut parte Roxana Iordache (Asociat Senior, practica de Drept Imobiliar), Cătălina Dan (Asociat, practica de Drept Bancar şi Finanţări), Mădălina Vasile (Asociat Senior, practica de Dreptul Mediului) şi Daniel Stăncescu (Asociat Senior, practica de Dreptul Muncii).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO