Companii

Kärcher vrea să transforme România în nucleu de producţie şi cercetare pentru tot ce ţine de aspiratoarele grupului

Kärcher vrea să transforme România în nucleu de...

Autor: Cristina Roşca

26.08.2022, 00:07 2498

Grupul german Kärcher, producător de bunuri pentru curăţenie, vrea să transforme România într-un centru unde să realizeze tot ce ţine de aspiratoare. Nemţii au local două fabrici proprii, în care realizează astfel de electrocasnice. Există şi un birou de cercetare-dezvoltare, iar acesta va fi extins.

„Vrem ca România să fie un nucleu pentru tot ce ţine de aspiratoarele grupului Kärcher, de la cercetare şi proiectare până la produsul final. Vrem ca totul să se realizeze aici“, spune Ion Bican, executivul care conduce operaţiunile de producţie ale Kärcher în România.

Grupul german mai are şi alte unităţi de producţie, însă în aceste fabrici se realizează alte articole, cum ar fi cele de uz industrial sau echipamentele municipale –  maşinile folosite pentru spălarea străzilor, conform site-ului propriu al Kärcher. „Noi producem în special pentru Europa, dar aspiratoarele realizate la Curtea de Argeş ajung şi în SUA, Japonia, China, Australia sau diferite ţări din Africa. Focusul e însă pe Europa.“

Producţia ia integral drumul exportului, pentru ca apoi un mic număr de articole să fie readuse de divizia comercială pe plan local.

Compania CER Cleaning Equipment din judeţul Argeş, cea care operează producţia locală a Kärcher, va termina anul acesta cu afaceri de circa 800 de milioane de lei, cu 40% mai mari decât în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO