Companii

Kalizea Boromir, companie creată de Boromir şi gigantul francez Kalizea, la un pas de 100 mil. lei afaceri în România

Kalizea Boromir, companie creată de Boromir şi gigantul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.08.2023, 17:20 2031

Kalizea Boromir, business în care sunt acţionari grupul românesc Boromir şi gigantul francez din sectorul morăritului Kalizea, parte a Vivescia Industries, a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 97 de milioane de lei, în creştere cu 67% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania se ocupă de proce­sarea porumbului şi a trecut pe profit, înregistrând un câştig net de 4 milioane de lei, faţă de o pierdere netă de 1,5 mili­oane de lei în 2021. Pro­ducă­to­rul are o fabrică în ju­de­ţul Ialomiţa şi a avut în me­die 25 de angajaţi, mai a­rată date­le de la Ministerul de Finanţe. Compania are în por­tofoliu mălai, griş, făină de po­rumb, dar şi o gamă de pro­duse din germeni de porumb Nutri­gem, conform datelor de pe site-ul companiei.

Compania a fost înfiinţată în anul 2016, însă fabrica de mălai din Slobozia (ju­deţul Ialomiţa) a fost deschisă la jumătatea anului 2018, având o capacitate maximă de producţie de 70.000 de tone, conform unei ştiri publicate în 2019 de ZF. Prima uni­tate de procesare a porumbului a grupului Vivescia Industries, din care face parte şi compania Kalizea, a fost deschisă în urmă cu patru decenii în Franţa, iar în prezent grupul mai deţine unităţi de producţie în Polonia şi Ro­mâ­nia, potrivit ultimelor date. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO