Companii

Kia, plan de vanzari de 2.000 de unitati

Kia, plan de vanzari de 2.000 de unitati

Noul model Kia Sorento va contribui cu 200 de unitati la vanzarile din acest an ale companiei

31.07.2006, 18:31 22

Vanzarile Kia Rom Auto, importatorul marcii coreene Kia pe piata locala, s-au dublat in primul semestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"In primele sase luni am comercializat 900 de autovehicule, iar pana la sfarsitul anului ne propunem sa vindem 2.000 de unitati, in crestere cu 69% fata de anul trecut, cand am comercializat 1.180 de autovehicule", sustin reprezentantii companiei. "Pentru anul viitor ne propunem sa vindem 3.000 de unitati", adauga acestia.
In prezent, Kia are o retea nationala de 24 de dealeri, la care urmeaza sa fie adaugate reprezentante in Alexandria, Botosani, Suceava, Targu Jiu, Focsani si Ploiesti.
Investitiile in aceste noi centre de comercializare sunt estimate la valori intre 500.000 si 2 mil. euro, in functie de mai multi factori, precum dimensiunea proiectului sau pretul terenului. Investitia in promovarea modelelor Kia pentru acest an se ridica la circa un milion de euro, potrivit oficialilor companiei.
Kia Rom Auto a lansat la sfarsitul saptamanii noua varianta a modelului Sorento in Romania si, pana la sfarsitul anului, urmeaza sa fie lansate modelele Carens si Carnival.
Aproape toate autoturismele Kia sunt comercializate in leasing, iar din luna martie a acestui an functioneaza si sistemul de buy-back. "Avem persoane care au cumparat Sorento in urma cu sase luni sau un an si doresc buy-back, pentru noul model" a declarat Dan Chitaru, directorul general al companiei.
Sorento, care este unul dintre cele mai bine vandute modele Kia, a fost lansat pe piata europeana la finele anului 2002, de cand au fost vandute aproximativ 120.000 de unitati pe aceasta piata.
In Romania, importatorul autohton a comercializat anul trecut 258 de Sorento, singurul model cu vanzari mai bune fiind Sportage, cu 300 de unitati. Noul Sorento este disponibil in doua variante de motorizare, CRDi de 2,5 litri si un motor de 3,3 litri pe benzina, care dezvolta o putere maxima de 170, respectiv 241 CP.
In momentul de fata, pe piata locala este disponibila doar varianta diesel, motorizarea pe benzina urmand a fi comercializata din luna decembrie.
Pretul de pornire pentru noul Sorento este de 24.000 euro, modelul Classic, cu motorizarea diesel de 170 CP si transmisie manuala, fiind cu aproximativ 1.000 euro mai scump decat vechea varianta.
Noul Sorento nu va fi comercializat in paralel cu predecesorul sau.
Din vechiul model, mai sunt disponibile circa 10 unitati, care beneficiaza si de un discount de 9%, in timp ce pentru noul model se estimeaza vanzari de 200 de unitati pana la sfarsitul anului. Oficialii companiei estimeaza vanzarea a 500 de unitati in 2007.
La nivel mondial, compania coreeana isi propune vanzarea a 145.000 de Sorento in acest an si cate 200.000 de unitati, in urmatorii doi ani.
La 1 decembrie este programata demararea productiei la prima fabrica a companiei coreene din Europa, la Zilina, in Slovacia, in urma unei investitii de 1,5 mld. euro.
"Lucrarile la fabrica din Slovacia sunt cu aproximativ doua - trei luni inaintea graficelor estimate, astfel ca in decembrie am putea avea si in Romania primele autoturisme Kia produse in Europa, care vor fi scutite de taxe vamale", a declarat directorul de comunicare al companiei, Ionut Gheorghe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO