Companii

KLG Europe Logistics România aşteaptă afaceri mai mari cu 10% în acest an, de la 21 mil.euro în 2013

KLG Europe Logistics România aşteaptă afaceri mai mari...

Autor: Ioan Dornescu

29.08.2014, 00:00 251

"În prima jumătate a anului, activitatea s-a desfăşurat în parametri stabiliţi împreună cu board-ul şi echipa operaţională. Cifrele arată o creştere de 10%, semestru la semestru (semestrul 1 din 2014/semestrul 1 din 2013), ceea ce ne îndreptăţeşte să spunem că strategia de creştere pe 2014 va fi respectată. Estimările noastre de creştere pentru 2014 se bazează pe extinderea portofoliului de clienţi, a ponderii serviciilor cu valoare adăugată şi, nu în ultimul rând, pe creşterea semnificativă a capacităţii de depozitare", a declarat, într-un comunicat, Dragoş Geleţu, managing director al subsidiarei grupului olandez KLG Europe.

Compania va finaliza în perioada imediat următoare un nou terminal cross-dock, cu capacitate de 10.000 de metri pătraţi.

Construcţia noului terminal, care va asigura creşterea cu 20% a capacităţii de depozitare în hub-ul central din Bucureşti, a început în luna aprilie şi va fi finalizată în luna septembrie.

"La jumătatea anului, gradul de contractare a spaţiului ce va fi dat în folosinţă în luna septembrie, în urma unei investiţii de 5,6 milioane de euro, era de 80%", a arătat Geleţu.

În prima jumătate a anului, luna cu cel mai mare trafic de mărfuri a fost martie, iar cele mai active rute internaţionale au fost pe relaţia cu Polonia, cu Franţa şi ţările de jos, potrivit sursei citate.

"Vom continua investiţiile pentru creşterea capacităţii de depozitare deoarece geostrategic, România are toate atuurile pentru a deveni un hub logistic regional. La Bucureşti, pentru 2015 este programată continuarea investiţiei, până la concurenţa a 12 milioane de euro. Vom extinde însă şi activitatea în teritoriu. Următoarea investiţie în platforme de depozitare este la Turda, unde deja am achiziţionat terenul pentru viitoarea construcţie. Sperăm ca evenimentele politice interne şi internaţionale să nu afecteze nefavorabil stabilitatea macroeconomică şi planurile de dezvoltare ale companiilor, inclusiv ale celor din logistică", a mai spus reprezentantul companiei.

Înfiinţat în 1918, grupul olandez KLG Europe operează la nivel internaţional prin centrele sale din Olanda, Marea Britanie, China, Turcia şi România.

KLG Europe oferă servicii de logistică şi depozitare, expediţii rutiere, interne şi internaţionale, grupaje şi transport cargo, transport maritim şi transport aerian.

În România, compania olandeză este prezentă din 2006, având centrul în Bucureşti şi alte 6 hub-uri pentru distribuţie în ţară, la Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara, care însumează o capacitate totală de depozitare de peste 50.000 metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO