Companii

La 36 de ani, Angela Creţu preia conducerea Avon Rusia, o ţară cu 145 mil. locuitori

La 36 de ani, Angela Creţu preia conducerea Avon Rusia, o ţară cu 145 mil. locuitori

Autor: Adelina Mihai

24.02.2011, 23:48 203

Angela Creţu, 36 de ani, care lucrează din 1999 în cadrul firmeiamericane de cosmetice Avon, a fost promovată în funcţia dedirector general al Avon Rusia, una dintre cele mai mari pieţe dinlume, cu un PIB de zece ori mai mare decât al României şi cu opopulaţie de şapte ori mai mare decât cea de pe piaţa locală,respectiv 145 de milioane de locuitori.

Angela Creţu a intrat în Avon România în 1999, iar după şase ania fost promovată pe funcţia de director general, ulterior preluândresponsabilităţi de coordonare a businessului Avon din zece ţări,din poziţia de VicePresident Global Business Model Innovation(poziţie preluată în iunie 2009).

Absolventă a Facultăţii de cibernetică, statistică şiinformatică economică din cadrul Academiei de Studii Economice,Creţu a urmat şi cursurile unui program de educaţie managerială încadrul London School of Economics. Numirea sa completează seria deexecutivi români care au primit pe mână afaceri de câteva ori maimari decât în România în ultimii ani. Rusia avea la finele anului2009 un PIB de 1.163 de miliarde de dolari (faţă de 161 de miliadede dolari cât avea România), potrivit datelor FMI.

Recent, şi Ruxandra Stoian, 43 de ani, care a lucrat timp de 13ani la firma de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC)România, a fost numită partener al filialei PwC din Rusia, pentruun mandat de doi ani şi jumătate. Grupul Avon este cel mai marefurnizor direct de produse cosmetice la nivel mondial, cu 10,7miliarde de dolari şi profit de 600 de milioane de dolari. ÎnRomânia, businessul Avon se ridică la valoarea de 110 miloane deeuro. Adelina Mihai

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO