Lanţul de librării Diverta ţinteşte afaceri de 12 milioane de euro şi va deschide cinci magazine noi. „Continuăm creşterea, dar nu mai avem politica agresivă din anii anteriori, nu ne mai aruncăm în spaţii mari şi nesigure.“

14 mar 2017 Autor: Mirabela Tiron

Diverta, lanţul de librării deţinut de omul de afaceri Octavian Radu şi care a ieşit din insolvenţă în 2013, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul anterior şi ţinteşte pentru acest an afaceri de 12,5 milioane de euro.

„Am deschis anul trecut cinci magazine noi şi am ajuns la o reţea cu 27 de magazine şi un spaţiu comercial de 7.000 de metri pătraţi. Avem în total 19 magazine în ţară şi restul în Bucureşti. În acest an plănuim să deschidem încă cinci magazine noi, unu în Constanţa chiar mâine (azi-n.red.), unu în Piatra Neamţ în aprilie, iar pentru alte trei spaţii suntem în negocieri“, a spus pentru ZF Amalia Buliga, CEO-ul Diverta. Investiţia în amenajarea unui magazin nou se ridică la 50.000 de euro.

În librăriile Diverta se vând cărţi, produse de papetărie şi jucării, contribuţia lor fiind egală în cifra de afaceri. Lanţul de librării a ajuns la 200 de angajaţi.

„Continuăm creşterea, dar nu mai avem politica agresivă din anii anteriori, nu ne mai aruncăm în spaţii mari şi nesigure, alegem spaţii sigure. Anul trecut am finalizat cu EBITDA (profit operaţional – n .red.) de 450.000 de euro, iar pentru acest an estimăm un nivel de 650.000 de euro.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2017

 
Cuvinte cheie:
diverta
, afaceri
, magazine
, deschidere
, trecut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide