Companii

Leonardo rămâne cu 137 de magazine în următorii trei ani

Leonardo rămâne cu 137 de magazine în următorii trei ani
05.08.2010, 23:46 113

Leonardo, cel mai mare retailer local de încălţăminte şimarochinărie, intrat în insolvenţă în a doua parte a anului trecut,anunţă că media deschiderilor stabilită la şase noi unităţi anualva fi egală cu cea a închiderilor de magazine neprofitabile.

"Pentru următorii trei ani am decis să deschidem circa şasemagazine în fiecare an, dar în acelaşi timp să renunţăm launităţile care trag businessul în jos. Magazinele programate pentrudeschidere sunt proiecte antamate de anul trecut în centrecomerciale cu trafic mare asigurat, în care s-a investitsemnificativ. Numai acestea sunt spaţiile unde ne permitem săplătim chirie", a declarat Radu Lotrean, asociat coordonator laCasa de Insolvenţă Transilvania, responsabilă cu reorganizareajudiciară a companiei deţinute de omul de afaceri orădean FlorinPanea.

În prezent, Leonardo administrează la nivel local circa 137 demagazine. Investiţia în deschiderea unui nou magazine este cuprinsăîntre 30.000 şi 100.000 de euro.

Mutarea unităţilor neprofitabile i-ar putea aduce lui Panea noireduceri de costuri, în cazul în care va reuşi să negocieze unnivel al chiriei mai mic decât cel plătit până acum în magazinelesale. În urmă cu o lună, reprezentanţii companiei anunţau căbusinessul retailerului s-a stabilizat, vânzările ajungând la200.000 de euro pe zi.

Pentru 2009 compania a anunţat scăderea cifrei de afaceri de la135,9 mil. euro la 100 de milioane de euro, pe fondul reduceriimasive a numărului de puncte de vânzare.

În prezent, Leonardo, care a intrat în insolvenţă la presiuneacreditorilor pentru datorii de circa 100 de milioane de euro, spunecă se află cu plăţile la zi către furnizori şi colaboratori şi că afinalizat lista creditorilor. În această vară, retailerul va depuneplanul de reorganizare a companiei, acesta fiind primul pas înîncercarea de a ieşi din insolvenţă.

Competitorii Leonardo la nivel local sunt Deichmann, Humanic sauOtter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO