Companii

Lidl a luat de la Gran Via un lot din Electrotehnica şi construieşte un magazin lângă mallul Plaza

Lidl a luat de la Gran Via un lot din Electrotehnica şi...

Autor: Cristi Moga

15.09.2013, 15:32 2373

Spaniolii de la Gran Via au decis să renunţe la 6.500 de metri pătraţi din platforma de peste patru hectare pe care o deţineau vizavi de mallul Plaza România din cartierul bucureştean Drumul Taberei, iar banii vor fi folosiţi pentru construcţia de locuinţe.

Grupul german Lidl, care deţine pe piaţa locală o reţea de 162 de super­marketuri în toate zonele ţării, a cumpărat un lot de 6.500 de metri pătraţi din fosta platformă industrială Electrotehnica de la intersecţia bulevardului Timişoara cu pasajul Lujerului din Bucureşti, teren pe care a şi început lucrările la un magazin ce va fi finalizat anul viitor.

Lidl a cumpărat terenul de la grupul spaniol Gran Via, care în perioada de boom a imobiliarelor a mizat circa 100 de milioane de euro pe trei platforme industriale din vestul Capitalei pe care intenţiona să construiască aproximativ 5.000 de locuinţe.

Terenul de la Electrotehnica, cu o suprafaţă de 4,4 hectare, a fost cumpărat în urmă cu mai bine de şase ani de Gran Via de la fondul american de investiţii Broadhurst, condus la Bucureşti de Siminel Andrei, într-o tranzacţie de circa 31 de milioane de euro, respectiv un preţ de aproximativ 700 de euro/mp.

„Am vândut aproximativ 6.500 de metri pătraţi (din Electrotehnica - n.red.) celor de la Lidl care construiesc un magazin“, a declarat pentru ZF Antoanela Comşa, general manager al Gran Via, fără a preciza valoarea tranzacţiei.

A doua tranzacţie cu Lidl

Spaniolii sunt astfel la cea de-a doua tranzacţie cu grupul german, după ce în urmă cu câţiva ani compania a vândut şi un lot din platforma Frigocom către Lidl, care a şi construit un magazin pe acel lot cu deschidere pe strada Moineşti.

„Deschiderea magazinului la care faceţi referire (de pe platforma Electrotehnica - n.red.) este planificată pentru anul viitor, adică în 2014. Mai multe detalii vă putem oferi mai aproape de deschidere“, afirmă reprezentanţii Lidl România.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO